Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Espen Arvesen rett til himmels

FIEBERBRUNN (Dagbladet): Det er kanskje ikke så mange som har hørt om snowboarderen Espen Arvesen fra Jar, men under snowboard-EM i Fieberbrunn kvalifiserte 17-åringen seg likegodt til morgendagens store halfpipe-finale. Og det i hans andre internasjonale konkurranse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er kjempeglad for å være med i finalen - selv om de beste som Terje og Daniel ikke er med. For det er likevel mange andre gode kjørere her nede, sier Espen. Han begynte å stå på snowboard for fire år siden. Inntil da stod han slalåm, men da han så gutta som cruisa på brett i bakken, ønsket han seg sporenstreks et brett. Etter - for Espen - altfor lang venting, kom endelig hans første brett under treet jula-94.

Etter at han kvalifiserte seg til morgendagens finale i går, var 17-åringen meget høyt oppe:

- Kjempegøy! Utrolig at det gikk så bra, gliste han bredt da han ankom Trend Hotell hvor alle snowboarderne oppholder seg under EM. Deretter slappa han av i saunaen og rundt om kring på hotellet sammen med de mange andre snowboarderne som nå befinner seg i den lille fjellandsbyen Fieberbrunn. Den ligger i Kitzbühl-alpene.

Fra 104. plass til 40.

Før snowboardsesongen satte i gang, var Jar-gutten rangert som nummer 104 i verden. Etter EM vil han ligge rundt til 40 beste.

- Kult at det går så bra. Det gir merkick, sier Espen som egentlig synes det er morsommere å kjøre i pipen på egen hånd - når det ikke er konkurranse.

- Men det er gøy å være her nede og møte masse andre snowboardere. Vi får bo på nye steder, velge mellom masse forskjellig mat.. Kult, gjentar 17-åringen. I dag har han dratt en tur til Innsbruck for å hente noen brett. Deretter er det trening i halfpipen i ettermiddag.

Vi fullføre skolen

Espen går nå i andre gym på Stabæk. Til tross for endel reising i det siste, håper han å fullføre videregående før han eventuelt kommer seg ut i verden og kjører snowboard på fulltid.

- Jeg skal klare det. Jeg gidder ikke å gå tilbake til skolen når jeg allerede er halveis. Nå er det bare litt over ett år igjen. Det skal gå, sier Espen. Han har ikke de aller største forventningene foran morgendagens kveldsfinale, men håper å ikke komme sist av de 16 som er kvalifisert til finalen.

I fjor ble norske Roger Hjelmstadstuen kåret til snowboardverdens 'Rookie of the year'. Det vil si at han var den av de mannlige snowboarderne som hadde størst framgang i løpet av sesongen. Espen tror ikke han kan klare det samme i år, men:

- Jeg leste i et eller annet magasin at jeg var nominert for en eller annen greie, men at jeg blir kåret til 'Rookie', tviler jeg på.

Men uansett har 17-åringen mest sannsynlig nådd målet sitt for denne sesongen: Å komme inn blant de 60 beste i verden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!