Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Espen Bjervig (45) ny langrennssjef

Begynner i jobben 1. juli.

NY SJEF: Espen Bjervig blir likestilt med Vidar Løfshus i sin nye jobb som langrennssjef. Foto: NTB scanpix
NY SJEF: Espen Bjervig blir likestilt med Vidar Løfshus i sin nye jobb som langrennssjef. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bjervig starter i jobben 1. juli. Han går over fra å være administrativ leder samme sted, likestilt med landslagssjef Vidar Løfshus, som han nå blir sjef for.

– Jeg setter stor pris på tilliten og gleder meg til å ta tak i arbeidet som øverste leder for norsk langrenn, sier Bjervig.

– Hverdagen i seg selv blir ikke så annerledes. Men nå sitter jeg jo med det øverste ansvaret for nasjonalidretten vår. Det er et ærefullt oppdrag, legger han til overfor NTB.

Norges Skiforbund har ikke hatt noen i stillingen som langrennssjef siden Åge Skinstad ga seg i mars 2015. Mange sterke kandidater meldte seg da posisjonen igjen skulle fylles.

– Det har vært en lang og grundig ansettelsesprosess med gode søkere. I finaleheatet hadde vi fire sterke kandidater representert med begge kjønn. En samlet langrennskomité er enig om at Espen Bjervig er den beste til å lede norsk langrenn videre, sier leder av langrennskomiteen i Skiforbundet, Torbjørn Skogstad.

Bjervig var selv aktiv langrennsløper på 1990- og 2000-tallet. Han vant blant annet et verdenscuprenn i Estland i 1999.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media