Espen Bjervig

Etter årevis med knallhard trening har Espen Bjervig (26) endelig fått lønn for strevet. På rekordtid har Vestfold-gutten etablert seg i den internasjonale langrennseliten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bjervig kom nesten fra intet da han gikk til topps under verdenscuprennet i Estland 5. januar i år. I løpet av noen uker avviste han alle spekulasjoner om at seieren var et blaff _ i form av nye topplasseringer.

Og ambisjonene er store: 26-åringen vil bli Bjørn Dæhlies arvtaker i skisporet.

- Bjørn er fortsatt en del nummer for stor for meg. Men ett sted må jeg jo begynne, sier langrennskometen.

Bjervig er noe så sjeldent som en skiløper fra Nøtterøy utenfor Tønsberg. I mange år har han satset alt på å bli en god skiløper. De siste årene han bodd i Bærum.

Gode plasseringer i verdenscupen og i NM har gjort han til et medaljehåp i VM. På en god dag kan siviløkonomen gå helt til topps. Espen er dessuten et sikkert kort på det norske stafettlaget. Med sterke dobbelttak og sin hurtige teknikk ser han ut til å være den perfekte startmann.

- Det hadde vært skikkelig gøy å få den jobben, det har jeg veldig lyst til, sier han.

Men alt står ikke å henger ved VM-suksess for at Bjervig skal se tilbake på 1999 med glede. Han har fått sitt etterlengtede skigjennombrudd og i april blir han pappa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer