Espen Bjervigs samboer overlevde dødskrasj

- Jeg fikk sjokk, sier Espen Bjervig (28). På treningsleir i USA fikk han onsdag 6. september telefon om at samboer Rigmor Tærud var alvorlig skadd og fløyet til Ullevål sykehus.

Som lekdommer var Rigmor døden nær da hun satt på i minibussen der dommeren, sjåføren og den tiltalte omkom i kollisjon med en trailer.

Rigmor Tærud (28), tidligere hundekjører på toppnivå, fikk alvorlige bruddskader på begge sider av bekkenet og knekt flere tenner i ulykken på E16 ved Sundvollen i Hole kommune. Minibussen med hele retten var på vei fra Oslo til vitneavhør av heroindømte Princ Dobroshi i Ringerike kretsfengsel da tilhengeren på traileren i motsatt kjørefelt skar ut og nær knuste minibussen med sju personer.

- Rigmor satt langt framme. Vi har vært kjempeheldige. Andre var ikke så heldige, sier Espen Bjervig til Dagbladet.

Kan gå igjen

Nå befinner han seg på på treningsleir i Val Senales i Italia. Han var på treningsleir i OL-løypene i Park City da ulykkesmeldingen kom.

- Jeg fikk beskjed om at hun kom til å overleve, og satte meg på første fly hjem, sier han.

Samboeren rehabiliteres nå på Sunnaas sykehus.

- De har et kjempeopplegg. Men hun må sitte i rullestol til langt ut i desember. Rigmor kommer helt sikkert til å gå igjen, men om hun kan løpe og trene det gjenstår å se, sier Espen.

Satser videre

Parets datter Birthe (18 måneder) passes av besteforeldre og gode venner, mens Espen er på treningsleir.

- Hadde jeg hatt en vanlig jobb, kunne jeg tatt permisjon nå. Men det går ikke skal jeg henge med som langrennsløper, sier han.

Men karrieren betyr ikke så mye som før ulykken.

- Jeg har fått et annet perspektiv på livet. Jeg satser videre mot VM, men setter andre ting høyere, sier Bjervig.

Varm støtte

Vennskap for eksempel. Espen og Rigmor har fått mye varme og omtanke etter ulykken.

- Hundene våre tas vare på av venner i hundemiljøet, sier Espen.

Som sjøl trengte ekstra motivasjon fra skimiljøet for å komme i gang for fullt med treninga igjen etter ulykken.

- Spesielt Thomas (Alsgaard) har hjulpet meg. Han fikk meg med ut. Vi har gjort ting sammen. Istedenfor at jeg bare ble sittende, sier Espen Bjervig til Dagbladet.

HELDIGE: Espen Bjervig innrømmer at karrieren ikke er så viktig lenger etter at samboer Rigmor Tærud ble hardt skadd i en bilulykke.