Espen ble superhelt

LIVERPOOL(Dagbladet): Everton-Tottenham 0-1. Espen Baardsen ble fredag vraket fra Nils Johan Sembs landslagstropp. I går fikk han tillit av Tottenhams manager Christian Gross, som valgte å vrake Englands reservekeeper Ian Walker. Espen ble superhelt og hadde minst fem redninger av landslagsklasse i går.

Etter kampen gikk Tottenhams pressede manager ned på kne og takket Espen Baardsen for innsatsen. Tottenhams stjernegalleri løp mot den lange, norske keeperen, og alle som en takket ham for de tre poengene.

Espen Baardsen og de øvrige Tottenham-spillerne fikk ikke lov til å snakke med pressen i går. Spillerne forsvant rett til den ventende bussen.

Ingen go'ord fra Espen selv, men konkurrent og Everton-keeper Thomas Myhre lovpriste Espens innsats.

- Jeg er veldig glad på Espens vegne. Han har vært svært god lenge, og fortjente denne sjansen. Synd for oss at han var så god. Han reddet virkelig Tottenham, sier Thomas Myhre til Dagbladet.
Myhre overtok fredag Espen Baardsens plass i A-landslagstroppen, og ser fram til å møte de andre norske fotballoptimistene.

- Jeg blir nok mobbet på grunn av Evertons svake sesongåpning, men det skal bli godt å komme hjemom, sier Thomas Myhre.

Suveren

Tottenham har opplevd en av de verste ukene i den stolte storklubbens historie. Kravet om at manager Christan Gross må gå har vært mer en hørbart, og mediene har daglig rapportert fra en klubb i total oppløsning.

Men Tottenham-spillerne hadde virkelig bestemt seg for å slåss da de løp ut på Goodison Park i går, og i tillegg hadde manageren gjort to avgjørende endringer:

  • Colin Calderwood hadde kommet inn på midtbanen, og Espen Baardsen hadde tatt plassen mellom stengene. Disse to ble avgjørende.
  • Espen Baardsen var suveren. Han fikk en kjempestart da han fikk til en dobbeltredning etter 15 minutter. Først reddet han Oliver Dacourts frispark, og fikk til et nytt tigersprang da Danny Cadamarteri plukket opp returen.

Flere store

I 2. omgang var det Espen Baardsen som reddet Tottenham. Gang på gang var han i aksjon, og Duncan Ferguson får garantert ikke Espen Baardsen ut av tankene med det første.

Ferguson headet og skjøt, men alltid var Espen Baardsens lange hender i veien. Til slutt satte Ferguson seg på bakken. Slaget var tapt for Everton.

- Espen gjorde en kjempekamp, og det var gøy han fikk sjansen. Han ble tungen på vektskåla i denne kampen, og jeg ønsker ham lykke til i fortsettelsen, sier Thomas Myhre.

- Ble du overrasket over Espen Baardsens kvaliteter?

- Nei, jeg visste at han er god. Dessuten er han veldig ung, og vi vil nok slåss om landslagsplassen i mange år framover.

- Everton har kjøpt keepertalentet Steve Simonsen fra Tranmere for 28 millioner pund. Er din plass truet?

- Vi trenger flere keepere i stallen, men han er ennå ung og urutinert, sier Thomas Myhre.

Men det ble Espen Baardsens dag, og Tottenhams frustrerte supportere viste å sette pris på sin nye helt:

- Vi har bare en keeper, det er Espen Baardsen, sang fansen.