Espen blir trønder

MARIKOLLEN (Dagbladet): Neste sommer flytter OL- og verdensmester Espen Bredesen (30) og kona Vibeke til Kvål i Trøndelag. - Planen er at vi skal bygge hus der og slå oss til i Trøndelag for godt, sier Espen Bredesen til Dagbladet.

Vibeke Lie Bredesen er trønder, og ferdig utdannet førskolelærer til våren. Espen Bredesen har vært Oppsal-gutt i hele sitt liv, men fullt ut innstilt på å flytte fra hovedstaden.

- Det er billigere å bygge hus i Trøndelag enn i Oslo. Dessuten er det fint for unger å vokse opp på et sted som Kvål. Fortsetter jeg med hoppingen utover VM-vinteren 1998/99, blir det som medlem av Trønderhopp, sier Espen Bredesen.

Med bosted to og ei halv mil sør for Trondheim, regner han med å bli fast tilskuer på Rosenborgs hjemmekamper på Lerkendal.

- Men jeg kommer fortsatt til å holde med Vålerenga. Selv om jeg flytter, bytter jeg ikke ut klubben i mitt hjerte, sier Espen Bredesen.

I går hoppet han brukbart på plast i Marikollen. Målet i vinter er å komme tilbake i verdenstoppen.

Minus hver måned

- Det blir en dyr VM-sesong hvis jeg ikke lykkes. Budsjettet går i minus hver måned. For at inntekter og utgifter skal gå opp i opp, trenger jeg 200ø000 kroner til, sier Espen Bredesen.

Vinteren 1996/97 hoppet han inn cirka 40ø000 kroner. Den eneste bonusen han fikk sist vinter, var 15ø000 kroner for NM-gullet.

- Jeg har foreløpig ingen sponsorer, og holder det gående med de 48ø000 kronene (minus skatt) jeg får fra Norges Skiforbund og lønnen i TotalConsult. Penger er så visst ikke drivkraften til å fortsette, sier Espen Bredesen.

I fjor hoppet han godt på plast, men rotet det til på vinteren. I verdenscupen endte han helt nede på 43. plass.

- Jeg fikk ikke til det jeg hadde trent på, og synes ikke resultatene ga et riktig bilde av det jeg er god for. Nå har jeg funnet tilbake mønsteret fra noen år tilbake, som gjør at jeg bevarer farten bedre og får lengre hopp. Jeg har lyst til å slå Harada, og skal greie det om jeg bare fortsetter i samme spor, sier Espen Bredesen.

Hvis VM-vinteren blir like resultatløs som de to siste sesongene, takker Espen trolig farvel til skihoppingen for godt. Plasseringene i vinter avgjør.

PRØVER IGJEN: </B>Målet er fortsatt å komme tilbake i toppen, sier Espen Bredesen.