Espen blir trønder

MARIKOLLEN (Dagbladet): Neste sommer flytter OL- og verdensmester Espen Bredesen (30) og kona Vibeke til Kvål i Trøndelag. - Planen er at vi skal bygge hus der og slå oss til i Trøndelag for godt, sier Espen Bredesen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vibeke Lie Bredesen er trønder, og ferdig utdannet førskolelærer til våren. Espen Bredesen har vært Oppsal-gutt i hele sitt liv, men fullt ut innstilt på å flytte fra hovedstaden.

- Det er billigere å bygge hus i Trøndelag enn i Oslo. Dessuten er det fint for unger å vokse opp på et sted som Kvål. Fortsetter jeg med hoppingen utover VM-vinteren 1998/99, blir det som medlem av Trønderhopp, sier Espen Bredesen.

Med bosted to og ei halv mil sør for Trondheim, regner han med å bli fast tilskuer på Rosenborgs hjemmekamper på Lerkendal.

- Men jeg kommer fortsatt til å holde med Vålerenga. Selv om jeg flytter, bytter jeg ikke ut klubben i mitt hjerte, sier Espen Bredesen.

I går hoppet han brukbart på plast i Marikollen. Målet i vinter er å komme tilbake i verdenstoppen.

Minus hver måned

- Det blir en dyr VM-sesong hvis jeg ikke lykkes. Budsjettet går i minus hver måned. For at inntekter og utgifter skal gå opp i opp, trenger jeg 200ø000 kroner til, sier Espen Bredesen.

Vinteren 1996/97 hoppet han inn cirka 40ø000 kroner. Den eneste bonusen han fikk sist vinter, var 15ø000 kroner for NM-gullet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer