- Espen er helt uaktuell

Norges tre beste plasseringer denne sesongen. Maks uflaks i gårsdagens hopprenn. Og Espen Bredesen definitivt ute av hoppuka-diskusjonen. Det er landslagssjef Hroar Stjernens oppsummering av helgas verdenscup i Zakopane.

- En positiv helg. Det er på ingen måte godt nok, men vi må ta et steg av gangen, sier Hroar Stjernen til Dagbladet.

- Denne helga viste at vi har to hoppere, Lasse Ottesen og Tommy Ingebrigtsen, som er gode nok til å være blant de ti beste i hoppuka.

Uaktuell Espen

En som ikke en gang er god nok til å være med i betraktinger til hoppuka, er OL-mesteren fra Lillehammer - Espen Bredesen. I går ble han 30. og sistemann i finaleomgangen.

- Espen er overhodet ikke aktuell til hoppuka. Han hoppet ganske bra i e-cupen for en uke siden, og jeg var spent på hvordan han ville greie seg i verdenscupen.

- Men det er tydelig kvalitetsforskjell mellom e-cup og verdenscup. Og det er også kvalitetsforskjell mellom de av våre som er aktuelle for hoppuka og Espen, mener landslagsjefen.

Uheldig Lasse

I går var Lasse Ottesen tilsynelatende tilbake i hverdagen, med en 12. plass.

Men Hroar Stjernen mener at forholdene spilte en uforholdsmessig stor rolle.

- Både Lasse og Tommy var veldig uheldig. Da Tommy hoppet var farta på 86,1 km. De beste hadde en fart på 88,4 og da sluttet det også å snø.

- Jeg mener at Lasse leverte en utrolig bra prestasjon, tross at han ble nummer tolv, sier Hroar Stjernen.

  • Laget på seks mann til hoppuka blir offentliggjort i dag.