Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Espen er hoppstjerne på film

GARMISCH (Dagbladet): Espen Bredesen (29) er en av stjernene i programserien «Olympisk dagbok» på TV2. I Garmisch har han hatt filmfotografen Sven A. Nydal fra produksjonsselskapet Eureka hengende rundt seg hele nyttårshelga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har ikke forstyrret meg. Grunnen til at jeg ikke hopper bedre, er at jeg ennå ikke trykker hardt nok i hoppet. I motsetning til japanerne, er jeg også for ivrig i det avgjørende øyeblikket. Funaki og de andre av solas sønner tråkker skikkelig til i satsen, og er tålmodige. Jeg er utålmodig og skal ut og fly med en gang, sier Espen Bredesen til Dagbladet etter gårsdagens 15. plass.

TV-serien han deltar i, består av seks programmer. Det første sendes mandag 5. januar. Hver av idrettsutøverne som er med, har hatt et kamera som de har brukt flittig - både til hverdag og fest.

Møtte hai

Klippene med Espen viser blant annet bryllupet i Holmenkollen kapell, hvor hoppkongen og Vibeke Lie Bredesen sa ja til hverandre og ble mann og kone.

Bryllupsreisen til Brasil ble dramatisk.

- En da vi dykket på havets bunn, møtte vi plutselig en hai. Den kom rett mot meg, men svingte heldigvis unna. Etterpå fikk jeg en reaksjon på den dramatiske opplevelsen, sier Vibeke Lie Bredesen til Dagbladet.

- Det var en skikkelig haisommer vi hadde i Brasil. Selv var jeg ikke redd, sier Espen Bredesen om sitt første og foreløpig eneste møte med haien i dens rette element.

Dykkersertifikat

Vibeke og Espens møte med haien er filmet på video, og sendes på TV2 mandag 5. januar. Paret har ikke fått skrekken etter dykkingen i Brasil, og vurderer nå seriøst å ta dykkersertifikat for å kunne utforske livet under vann på alle verdens lengde- og breddegrader.

Dæhlie og Stiansen

Hver «Olympisk dagbok» på TV2 vil inneholde klipp om alle utøverne som deltar i serien. Foruten Espen Bredesen, er det Bjørn Dæhlie (som blant annet har mange flotte blinkskudd fra høstens rypejakt), Tom Stiansen (alpint), Ann Elen Skjelbreid (skiskyting), Steinar Johansen (skøyter), Hanne Monika Hovseng (aking), Halldor Skard jr. (kombinert) og Anne Molin Kongsgård (snowboard).

Tung vinter

15. plassen i går er Espen Bredesens beste innsats så langt denne OL-vinteren. Etter fiaskoen i Oberstdorf (røk ut i kvalifiseringen), ligger han helt nede på 31. plass i Hoppukesammendraget, hvor Henning Stensrud er beste nordmann som nr. 19. I verdenscupen er Bredesen nr. 36.

- Jeg håpet å slå til i går, men må fortsatt vente med topplasseringen. Jeg er nær ved å lykkes, og flyr minst like langt som de beste bare jeg tråkker ned i hoppet, sier Espen Bredesen.

<B>TIGER:</B> I går møtte Espen Bredesen «tiger'n i bakken» i Garmisch. Det hjalp ikke stort det heller. Det går fortsatt tungt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!