Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Espen er tapper

Trener Espen Olafsen var på tribunen igjen da Vålerenga slo Lyn i årets første byderby. Billettinntektene gikk til ofrene for flodbølgen i Sørøst-Asia.

-  Dette var veldig sterkt for alle. Vi tenker mye på Espen og synes han er veldig tapper som møter her i dag, sier Lyn-trener Hans Knutsen.

Årets første byderby ble spilt som veldedighetskamp der alle billettinntektene gikk rett til Røde Kors\' arbeid for flomofrene i Sørøst-Asia. Lyn-trener Espen Olafsen savner kona Elfrid og dattera Frøya etter flodbølgen, og i går var han tilbake på kamp for første gang etter katastrofen.

-  Uviktig resultat

Olafsen er så smått tilbake på enkelte treninger om dagen, der han for øyeblikket fungerer i en veilederrolle.

-  Espen skal ta all den tida han trenger, men vi synes det er veldig hyggelig å ha ham her. Det står stor respekt av at han møtte, sier Lyn-stopper Tommy Berntsen.

Kampen mellom Lyn og Vålerenga i Vallhall var mer enn fotball.

-  Resultatet betyr ingenting. Vi ville gjøre det vi kan for å skape litt glede, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal, som sammen med blant annet Morgan Andersen, Sven Mollekleiv og Lars Bohinen sto med bøsser ved inngangen.

-  Vanvittig trøkk

Ute på kunstgresset hadde Lyn ballen og Vålerenga gutsen, og da vipper det gjerne i favør kyniske kilo tidlig i januar. Hans Knutsens unggutter holdt en snau halvtime, før Vålerenga tok fullstendig over med trøkk og vilje. Lyn-keeper Dahlin mistet ballen rett i beina til Morten Berre som gjorde 1- 0 etter 29 minutter, mens Per Egil Swift dunket inn avgjørelsen fra 15 meters hold kort tid etter pause.

-  Vi viste bra pondus og hadde en vanvittig trøkk foran mål. Det var konsentrert og ordentlig, noe jeg er veldig fornøyd med så tidlig i sesongen, sier Kjetil Rekdal, som lot en utrent Steffen Iversen få spille i sluttminuttene.

Kvaliteten var en treningskamp verdig, og bar preg av at begge lag manglet sentrale spillere og benyttet anledningen til å prøve ut nye navn. Spilleren som Chelsea-trener José Mourinho allerede kaller gullet sitt, John Obi Mikel, dominerte fullstendig så lenge han hadde krefter - det vil si i 20 minutter.

-  I dag hadde han bare ett gir å gå på, sier Hans Knutsen. -  Han er det råeste jeg noensinne har sett, og har et potensial som tilsier at han er på vei ut av Norge ganske kjapt.