Espen får ikke hoppe i Kollen

LAHTI (Dagbladet): Espen Bredesen (30) får ikke høre Kollen-brølet på søndag. OL- og verdensmesteren er vraket fra v-cuplaget resten av sesongen. - Hva det blir til neste sesong, vet jeg ikke. Kanskje fortsetter jeg, kanskje ikke, sier Espen til Dagbladet.

Nå reiser Espen hjem. Han får ikke delta i v-cuprennene i Falun onsdag og Granåsen fredag.

Verst blir det kanskje å sitte som en av 50000 på tribunene i Holmenkollen kommende søndag. Hoppskia blir liggende igjen hjemme på Oppsal i Oslo.

- Sesongen er over for mitt vedkommende. Nå skal jeg slappe av hjemme. Det neste rennet jeg skal være med i, er NM i Granåsen 28. mars, sier Espen Bredesen.

I går var han ikke blant de 50 som fikk hoppe førsteomgangen i Lahti.

- Dårligere kan det ikke bli. Det er teknikken som ikke stemmer. Hva det blir til neste sesong, vet jeg ikke. Kanskje fortsetter jeg, kanskje ikke. Det avhenger blant annet av hvordan opplegget blir, sier Espen Bredesen til Dagbladet.

Bare åtte mann

I klartekst: Hvem som blir sjef og hvordan hoppkomiteen organiserer elitehoppergruppa.

I tillegg til Espen Bredesen ble Stian Kvarstad vraket på v-cuplaget til Falun, Granåsen og Holmenkollen.

Av de åtte som var i Lahti, reiser seks videre til Falun, Granåsen og Holmenkollen:

Kristian Brenden, Roar Ljøkelsøy, Sturle Holseter, Jon Petter Sandaker, Lasse Ottesen og Frode Håre. Henning Stensrud og Håvard Lie er de to «nye» på v-cuplaget.

Stensrud har vært sjuk siden OL, og tok en seier og en andreplass i norgescuprenn i helga.

I de to hjemlige v-cuprennene har Norge ingen nasjonal kvote. Det vil si at det bare blir åtte norske hoppere i Granåsen og Kollen.

Med så få deltakere, gjelder det at alle hopper godt.

Skjebnemøte i Falun

Trond Jøran Pedersen prioriterte familien og ble hjemme, mens hopperne dro til Finland. Men i dag har han innkalt til oppvaskmøte i Falun. Etter forrige ukes mistillitsytringer ønsker han å lodde stemningen i hoppleiren. Er landslagshopperne urokkelige i kravet om ny sjef neste sesong?

- Det er ingen andre i Norge som har mer peiling på hopp enn jeg har; det er nå definitivt, sa Pedersen til Dagbladet i går.
Hopperne er neppe like tydelige. Men kanskje lar de seg overtale til å lytte på Pedersen:

- Enkelte av hopperne ønsker seg tydeligvis en kompis i stedet for en trener, og jeg er typen som er mer sjef enn kompis. Jeg gidder ikke jatte med, sier Trond Jøran Pedersen.

Espen Bredesen blir ikke med på møtet i Falun.

Men han har nå allerede sagt sitt.

TELLER PÅ KNAPPENE: - Sesongen er over for mitt vedkommende, sier Espen Bredesen, som også vurderer å gi seg med skihopping.