Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Espen gikk sitt livs beste 500 meter

Ni hundredeler unna pallen.

FIKK OPP FARTA: Espen Aarnes Hvammen var ni hundredeler unnna pallen på 500 meter i verdenscupen i Japan i dag.Foto: AFP / TOSHIFUMI KITAMURA / NTB Scanpix
FIKK OPP FARTA: Espen Aarnes Hvammen var ni hundredeler unnna pallen på 500 meter i verdenscupen i Japan i dag.Foto: AFP / TOSHIFUMI KITAMURA / NTB Scanpix Vis mer

Ida Njåtun raste inn til fjerdeplassen på 1500-meteren i verdenscupen i Obihiro i Japan søndag, men landslagstreneren mener hun har mer inne.

Hun fikk tiden 1.59,06 og var under sekundet fra en plass på seierspallen i et løp som ble vunnet av nederlandske Ireen Wüst med 1.56,93.

- Det var kjempegøy at det skulle lykkes for Ida i dette løpet, og det viser at grunnivået hennes er høyt. Det var sterkt å gå inn til fjerdeplassen her, sa Sondre Skarli til NTB etter at stevnet var over.

Men han ville ikke være med på at den norske jenta hadde gått noe perfekt løp.

- Det var et bra løp. Det mener jeg absolutt, men jeg vil ikke si det var perfekt. Jeg tror nok hun har mer inne, selv om vi er veldig fornøyde meg gjennomføringen hennes, mente Skarli.

De to beste, nederlenderne Wüst og Marrit Leenstra, var ganske suverene, så det er godt Njåtun har mer å gå på, for hun manglet ikke mer enn 94 hundredeler på å sende russiske Julija Skokova ut av seierspallen.

- Sitt livs 500 meter Men det var ikke bare Ida Njåtun Sondre Skarli hadde å glede seg over i Japan søndag. Han fikk også se Espen Aarnes Hvammen går inn til sjetteplassen på 500 meter, og han var ikke mer enn ni hundredeler fra tredjeplassen. Hvammen gikk et kanonløp og overgikk selv de mest optimistiske forventningene.

- Jo, det er helt klart at Espen gikk sitt livs beste 500 meter til nå. Han var ikke mer enn ni hundredeler fra en plass på seierspallen, og det er jo ikke noe, sa Skarli.

- Kan du si hva han ikke fikk til?

- Han ble nok litt for høy med overkroppen og hadde litt lite trykk på den høyre skøyta gjennom svingene. Får vi på plass det, så er han i stand til å kjempe helt i teten, mente landslagstreneren.

Middelmådig Han var ikke like fornøyd med den nye norske kapteinen Sverre Lunde Pedersen. Før han reiste til verdenscupåpningen hadde bergenseren høye forventninger og mål til seg selv. Han ville kjempe om plasser på pallen, men slik er det ikke blitt. søndag gikk han inn til en heller svak tiendeplass på 1500 meter.

- Sverre Lunde Pedersen gikk et heller middelmådig 1500 meterløp. Det ble rufsete og passivt. Han merket nok også at han ikke hadde noen makker å kjempe mot underveis i løpet, mente Sondre Skarli.

Nå reiser de norske løperne videre til Sør-Korea og nye verdenscupløp kommende helg.

- Vi reiser mandag morgen, og så satser vi på et par gode treningsøkter de nærmeste dagene, før det blir litt oppladning fram mot de neste løpene i verdenscupen, sa Sondre Skarli.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling