Espen gir 40 000 til ski-barna

Espen Bredesen (29) startet hoppkarrieren på jetski i Bjartbakken. Nå jobber han for at den tradisjonsrike bakken på Oppsal i Oslo skal gjenoppstå, etter å ha ligget brakk i ti år.

Foruten å være frontfigur for prosjektet, har Espen også ordnet 40000 kroner til nærmiljøanlegget som Bjartbakken er en del av. Bydelen har bevilget 10000 kroner til forprosjektering.

Målet for ildsjelene er at to nye hoppbakker i størrelsesorden 30 og 45 meter skal stå klare sommeren 1999. Den største bakken skal plastlegges til helårsbruk.

Ved siden av hoppbakkene er det planlagt et skileikanlegg. Foran skal det ligge ei ballslette.

Espen Cup

- Håpet er å kunne lage en årlig hoppcup her, for unger fra fem-seks år og oppover. Jeg har tatt vare på alle startnumrene mine fra inn- og utland, og synes det ville vært gøy å få til en Espen Cup for hopprekruttene, sier OL- og verdensmester Espen Bredesen til Dagbladet.

  • Han bodde et steinkast unna Bjartbakken som guttunge, og startet hoppkarrieren på jetski som førsteklassing. Den gang krydde det av barn og ungdom i det tradisjonsrike nærmiljøanlegget på Oppsal.

- I dag er det skrikende behov for slike bakketyper og anlegg. Selv har jeg skileiken å takke for at jeg fikk så godt grunnlag.

- I Bjartbakken er det muligheter for alle slags aktiviteter, både sommer- og vinterstid. De som er for små til å sette utfor de to hoppbakkene, kan hoppe i skråningene, sier Espen Bredesen.