Espen Gretzky Knutsen

LOS ANGELES (Dagbladet): Detroit-Columbus 4-1. Espen Knutsen har tatt over legendariske Wayne Gretzkys kontor - området bak motstanderens mål. - Jeg trives godt der, sier Shampo til Dagbladet.

Natt til i går sløste lagkameratene med Espens geniale pasninger.

Det er lett å se likhetene mellom Gretzky og vår egen Shampo.

  • Begge er sentere.
  • De har identisk høyde og vekt.
  • Begge er playmakere som liker å passe bedre enn å skyte.
  • Og begge liker å kontrollere spillet fra bak motstanderens mål. Det området heter offisielt «Gretzkys kontor» i NHL.

Heldigvis for Shampo la Gretzky opp for et drøyt år siden. For dermed står kanadierens kontor tomt. Espen la inn en god søknad til leiekontrakt natt til i går.

Selvtillit

- Det er ikke lett å ta over etter Gretzky. Ingen kan spille som ham. Men treneren min vil ha meg til å kontrollere spillet fra bak mål, forteller Shampo.

Og det gjorde han til tider veldig godt mot Detroit.

Flere ganger tok Vålerenga-gutten kommandoen i den offensive sonen. Og det er tydelig at selvtilliten er på vei opp, mens respekten for NHL-motstanderne synker.

- Jeg føler det går bra offensivt, men jeg har fortsatt mye å gå på, sier Columbus' nummer 21.

Espen styrte angrepene og gravde fram flere perfekte pasninger fra rundvantet. Men blåjakkene klarte ikke å omsette prestasjonene i scoringer.

Sjef

Den største sjansen kom i slutten av andre periode da Espen lurte bort halve Detroit og spilte fram Steve Heinze. Men det påfølgende skuddet ble reddet.

Men tv-kommentatorenes kunne ikke rose Espen nok.

- For en deilig pasning. Fantastisk arbeid av Knutsen langs vantet, skrek Fox Sports' Steve Konroyd og Dan Kelly i munnen på hverandre under direktesendingen.

- Det kunne fort blitt mål på den, ja, sier Espen.

Men det ble ingen poeng på Espen natt til i går. Dermed har han fortsatt et stykke fram til Wayne Gretzkys poengrekord på 2857. Men Shampo begynner å bli husvarm.

  • Neste Shampo-kamp: Hjemme mot Los Angeles i morgen.

Detroit-Columbus 4-1

Mål: 1-0 Maltby, 1-1 Pushor, 2-1 Lapointe, 3-1 Shanahan, 4-1 McCarthy.

Skudd: 36-15.

Om Shampo: God både offensivt og defensivt. Viste sine playmaker-egenskaper og tok kommandoen i offensiv sone. Uheldig som ikke fikk poeng på noen av sine pasninger.

Shampos kommentar: - Det gikk greit for egen del, men laget sleit med å få til noe spill.

TAR KOMMANDOEN:</B> Espen Knutsen begynner å bli varm i trøya. Natt til i går var Shampo veldig god til tross for at Columbus tapte klart.