- Espen har hatt null flaks

ANAHEIM (Dagbladet) - Espen har hatt null flaks, sier nestsjefen i Anaheim Mighty Ducks, David McNab, til Dagbladet. Shampo har fått en tøff start i verdens tøffeste hockeyliga. Han er på laget, men i en utsatt stilling inntil han blir produktiv på isen og sanker poeng.

Selv de tre første målene noen nordmann har laget i NHL, er ikke nok på femten spilte kamper i NHL. Espen mangler målgivende pasninger på sin statistikk.

- Men Espen jobber hardt og har spilt godt når han har vært på isen. Med flaks kunne han stått i boka med ti målgivende pasninger. Han har spilt bedre enn statistikken viser, og han er lærevillig, sier McNab.

Tøff konkurranse

Shampo har nå passert det første hinderet i Anaheim Mighty Ducks. Etter ti uker på hotell fikk han beskjed av klubbledelsen om at han kunne etablere seg mer permanent i en leilighet. Tirsdag flyttet Espen og samboeren inn i leiligheten litt sør for Anaheim. Noe nærmere Stillehavet og den gode følelsen av å bo i California.

Men han konkurrerer om sisteplassen blant angrepsspillerne på laget. I hjemmekampen mot San Jose Sharks på tirsdag ble han satt ut fordi trener Pierre Pagé ville skaffe rom til en sjuende forsvarsspiller.

I den kampen gikk den siste offensive plassen til Richard Park, som er en av Shampos konkurrenter. Den andre er Matt Cullen som også spilte på tirsdag, og som ifølge McNab «har tatt den plassen Espen hadde i starten» av sesongen.

- Konkurransen i NHL er så intens at du må spille godt når du er på isen. Spillere som bidrar med poeng, vil få spille, sier McNab.

Hard jobb

Shampo har spilt godt, men altså ikke godt nok til å unngå skuffelser.

Her i Disneyland er ikke Espen Shampo Knutsen et nasjonalt ikon. De kjenner ham igjen på hotellet der han har bodd i ti uker, men svært få andre steder. For (etter norske mål) svært god betaling har Shampo fått plass ved nederste trinn på NHL-stigen med et helt uvant press om å produsere poeng, og i kompromissløs konkurranse om plassen på laget med to andre svært dyktige hockeyspillere som akkurat nå har mer tillit hos treneren enn Shampo.

Shampo klager ikke, men kan konstatere at det er hardt arbeid å spille i verdens hardeste liga der ingen får noe gratis.

Ting som tidligere var store i hans hockeyliv, har mistet all betydning:

- De bryr seg ingenting om landskamper her. Ikke en- gang om VM, sier Shampo.

- Jeg er sikker på at det vil løsne for Espen. Kanskje er det bare en tilfeldighet som skal til, en gratissjanse som blir til en målgivende pasning, sier McNab.