Espen Hoff får to kampers karantene for ballesparket

Kan likevel spille helgas runde.

(Dagbladet): Norges Fotballforbunds disiplinærutvalg har ilagt Espen Hoff to kampers karantene for å ha sparket motspiller Kevin Larsen i skrittet i kampen mellom Start og Sandefjord.

Det skriver NFF i en pressemelding torsdag.

- Hoff sparket en motspiller i skrittet i forlengelsen av en duell der Hoff ble taklet av en motspiller. Slik oppførsel er ikke akseptabel, klart i strid med prinsippene for fair play, og skal i henhold til gjeldende retningslinjer for disiplinærsaker straffes med karantene, sier leder i disiplinærutvalget Eirik Lindstrøm.

- I formildende retning har vi vektlagt at Hoff ble provosert av taklingen i forkant og at han har beklaget hendelsen i etterkant, sier leder i disiplinærutvalget, fortsetter Lindstrøm.

Start og Hoff har mulighet til å anke avgjørelsen. Det må gjøres innen tre dager.

Beslutningen vil først tre i kraft etter at saken er endelig avgjort. Det betyr at 33-åringen er tilgjengelig til Starts bortekamp mot Mjøndalen på lørdag.

Disiplinærutvalget påpeker at det går fram av dommerrapporten at dommer Martin Lundby og hans assistenter ikke oppfanget situasjonen. Hoff ble anmeldt av påtalenemnda i etterkant, det er også det som gjør at dommen først trer i kraft når saken er avgjort og en eventuell anke er behandlet.

Angriperen ble Starts helt mot Sandefjord da han først utlignet etter 83 minutter før han gjorde seiersmålet tre minutter på overtid. Det var i en kampsituasjon etter matchvinnerscoringen at det tente til mellom Hoff og Larsen, og Hoff sparket Sandefjord-spilleren i skrittet.