Espen Johnsen må opereres

Espen Johnsen må opereres i kneet og kan ikke være med landslaget i fotball til Hongkong denne uken.

Det er klart etter tirsdagens Rosenborg-trening på Tenerife, melder adressa.no. Dermed må Åge Hareide greie seg uten begge de opprinnelig uttatte keeperne på sin første tur med landslaget.

Johnsen hadde smerter og hevelser i kneet store deler av forrige sesong. En MR-undersøkelse i desember ga ikke svar på hva som var galt, og i juleferien så det ut til å gå bra. Da var han uten smerter.

Under oppholdet på Tenerife har skaden forverret seg, og nå er det bestemt at Espen Johnsen skal opereres mandag for å være klar til UEFA-cupkampen mot Benfica 26. februar.

Rift i menisken

- Sannsynligvis er det en liten rift i menisken. Det er ingen stor skade, men den er stor nok til at han får væske i kneet etter treningene. Og det hindrer bevegeligheten hans, sier Rosenborgs lege Kjetil Holen til adressa.no.

Skaden er ikke verre enn at Johnsen kommer til å spille Rosenborgs kamper mot Groningen og CSKA Sofia i trelagsturneringen på Tenerife denne uken, men landslagsturen må vike.

- Venter jeg til etter Hongkong-turen, kan jeg plutselig få et problem i forhold til Benfica-kampen, sier Johnsen. Han regner med å være i full trening igjen rundt 1. februar.

Opprykk for Skjeldestad

Da Hareide offentliggjorde troppen til den kinesiske nyttårsturneringen i Hongkong neste uke og landskampen mot Singapore uken etter, tok han ut Johnsen og Tor Egil Horn som keepere. Horn var allerede da skadd og uaktuell.

Terje Skjeldestad fra Sogndal ble uttatt som Horns erstatter og vil sannsynligvis få sin landslagsdebut mot Sverige i semifinalen i Hongkong neste torsdag. Skjeldestad var med til nyttårsturneringen i Hongkong også i 2001, men var da ubenyttet reserve i begge kamper da Norge vant turneringen.

NTB