-  Espen må spille

RBK-reserven Espen Johnsen frykter karrieren stopper opp. Åge Hareide deler bekymringen.

GÖTEBORG (Dagbladet): -  Å sitte på benken er døden for min utvikling, sier RBK-keeper Espen Johnsen (26).

Før gårsdagens treningskamp mot IFK Göteborg fikk han beskjeden han fryktet: Lars Hirschfeld går inn i sesongen 2006 som Rosenborgs førstevalg.

2. divisjonsspill

Dermed må Johnsen belage seg på 2. divisjonsspill med RBKs 2. lag. Bortsett fra dommedagssitatet hadde han ikke så mye å si på Ullevi i går, annet enn at han lover å trene hardt.

Dersom situasjonen fortsetter er landslagssjef Åge Hareide enig i sørlendingens dystre spådom.

-  Han er i en sånn alder at det er viktig å spille mye. Han vil ikke utvikle seg ved å bli sittende på benken, sier Hareide - mannen som ga Johnsen førstekeepertrøya i RBK før sesongen 2003.

-  På kort sikt regner jeg ham fortsatt med i landslagstroppen, men det finnes noen unge spillere som - dersom de presterer over tid - kan passere ham.

Per-Mathias Høgmo mener Johnsen må innrette seg etter situasjonen.

 LANGT FRA BANEN:  Espen Johnsen plasserte seg helt bakerst på Rosenborgs innbytterbenk, etter å ha blitt vraket som førstekeeper. -  Å sitte på benken er døden for min utvikling, sier Johnsen. Foto: OSCAR MAGNUSSON/BILDBYRÅN
LANGT FRA BANEN: Espen Johnsen plasserte seg helt bakerst på Rosenborgs innbytterbenk, etter å ha blitt vraket som førstekeeper. - Å sitte på benken er døden for min utvikling, sier Johnsen. Foto: OSCAR MAGNUSSON/BILDBYRÅN Vis mer

-  Det var et vanskelig valg å ta, men alle i laget må finne seg i at det er konkurranse om plassen. Hele troppen vinner og taper sammen, sier Høgmo.

Valget er tatt

I gårsdagens 1- 1-kamp mot IFK Göteborg ble ikke kanadiske Lars Hirschfeld satt på de store prøvene. Han var sjanseløs på målet, men unødvendig mye bajas på tre tilbakespill. Heldigvis sleivet han ikke verre enn at andre ryddet opp.

-  Vi har to gode keepere, men bare én plass til rådighet. Nå er valget tatt for ei stund framover, men ikke nødvendigvis for all framtid, sier keepertrener Jørn Jamtfall.

Spørsmålet blir uansett hvor lenge Espen Johnsen - som står med 18 landskamper - har tålmodighet til å være i RBK. I går ville han ikke spekulere i framtidige klubbskifter.

-  Espen må spille