Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Espen mislykkes - igjen

BISCHOFSHOFEN: Hoppuka har vært et eneste langt mareritt for Espen Bredesen - som på forhånd mente han hadde gode medaljesjanser. I dag landet Bredesen på 92,5 meter og han kom ikke til finaleomgangen denne gangen heller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå vil trener Trond Jøran Pedersen ha Bredesen tilbake til Norge så fort som mulig.

- Det var kort og godt et dårlig hopp, sa en meget skuffet og oppgitt Bredesen da han tuslet ut av anlegget der han står med bakkerekorden (130,5 meter i 1994).

- Jeg prøvde å få mer trykk i beina, men skled bare av hoppet. å er det bare én ting som kan hjelpe, mer trening, la Espen Bredesen til.

Tunge dager

Hoppsjef Trond Jøran Pedersen har opplevd fryktelig tunge dager sportslig i det siste. Henning Stensruds 14. plass fra åpningen i Oberstdorf er Norges beste innsats.

- Det skjer ikke så mye, men Henning Stensrud greide seg bra. Jeg ser positive ting både hos Lasse Ottesen og Roar Ljøkelsøy. De er langt bak i meter, men likevel ganske nær å få til noe bra, mente Pedersen som på tross av nesten nedverdigende resultater beholder smilet og humøret.

- Espen Bredesen har ikke gjort et eneste godt hopp her nede. Men for ham og andre i samme situasjon er det bedre å være på bunn resultatmessig enn middels, sa Pedersen til NTB.

Hjem

Rett etter kvalifiseringen startet han jobben med å få Bredesen hjem til Norge.

- Det er ingen grunn for ham til å være her nede. Han bør komme hjem så fort som mulig. Der må vi fortsette prosjektet for å få ham på beina.

Bredesen har ikke vunnet et verdenscuprenn på snart tre år.

- De som hopper brukbart her nede, fortsetter videre til verdenscuprennene etter hoppuken. De andre må trene hjemme. For dem gir det ikke selvtillit å delta i konkurranser nå, sa Trond Jøran Pedersen.

- Vi kom til hoppuken med et lag som fungerte bra. Nå er det rett og slett for dårlig. Men vi blir gode en dag, avsluttet Pedersen.

Henning Stensrud (femtemann i kvalifiseringen), Lasse Ottesen (12), Roar Ljøkelsøy (23), Kristian Brenden (30) og Stian Kvarstad (44) er Norges menn i mann-mot-mann-rennet.

Verdensmesteren fra 1995, Tommy Ingebrigtsen, og halvskadde Håvard Lie fulgte Bredesen til tilskuerplass.

(NTB)

MISLYKKES - IGJEN: </B>Espen Bredesen får ingenting til i hoppbakken om dagen. I dag hoppet han ikke lenger enn 92,5 meter, noe som medfører at han ikke får delta i morgendagens hoppfinale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!