Espen mislykkes - igjen

BISCHOFSHOFEN: Hoppuka har vært et eneste langt mareritt for Espen Bredesen - som på forhånd mente han hadde gode medaljesjanser. I dag landet Bredesen på 92,5 meter og han kom ikke til finaleomgangen denne gangen heller.

Nå vil trener Trond Jøran Pedersen ha Bredesen tilbake til Norge så fort som mulig.

- Det var kort og godt et dårlig hopp, sa en meget skuffet og oppgitt Bredesen da han tuslet ut av anlegget der han står med bakkerekorden (130,5 meter i 1994).

- Jeg prøvde å få mer trykk i beina, men skled bare av hoppet. å er det bare én ting som kan hjelpe, mer trening, la Espen Bredesen til.

Tunge dager

Hoppsjef Trond Jøran Pedersen har opplevd fryktelig tunge dager sportslig i det siste. Henning Stensruds 14. plass fra åpningen i Oberstdorf er Norges beste innsats.

- Det skjer ikke så mye, men Henning Stensrud greide seg bra. Jeg ser positive ting både hos Lasse Ottesen og Roar Ljøkelsøy. De er langt bak i meter, men likevel ganske nær å få til noe bra, mente Pedersen som på tross av nesten nedverdigende resultater beholder smilet og humøret.

- Espen Bredesen har ikke gjort et eneste godt hopp her nede. Men for ham og andre i samme situasjon er det bedre å være på bunn resultatmessig enn middels, sa Pedersen til NTB.

Hjem

Rett etter kvalifiseringen startet han jobben med å få Bredesen hjem til Norge.

- Det er ingen grunn for ham til å være her nede. Han bør komme hjem så fort som mulig. Der må vi fortsette prosjektet for å få ham på beina.

Bredesen har ikke vunnet et verdenscuprenn på snart tre år.

- De som hopper brukbart her nede, fortsetter videre til verdenscuprennene etter hoppuken. De andre må trene hjemme. For dem gir det ikke selvtillit å delta i konkurranser nå, sa Trond Jøran Pedersen.

- Vi kom til hoppuken med et lag som fungerte bra. Nå er det rett og slett for dårlig. Men vi blir gode en dag, avsluttet Pedersen.

Henning Stensrud (femtemann i kvalifiseringen), Lasse Ottesen (12), Roar Ljøkelsøy (23), Kristian Brenden (30) og Stian Kvarstad (44) er Norges menn i mann-mot-mann-rennet.

Verdensmesteren fra 1995, Tommy Ingebrigtsen, og halvskadde Håvard Lie fulgte Bredesen til tilskuerplass.

(NTB)

MISLYKKES - IGJEN: </B>Espen Bredesen får ingenting til i hoppbakken om dagen. I dag hoppet han ikke lenger enn 92,5 meter, noe som medfører at han ikke får delta i morgendagens hoppfinale.