VISTE FRAM FRISPARKFOTEN: Sølvvinner i Danmark, Espen Ruud.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VISTE FRAM FRISPARKFOTEN: Sølvvinner i Danmark, Espen Ruud. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Espen Ruud scoret i sjelden FCK-nedtur

OB knuste Solbakkens menn og sikret sølvet.

Espen Ruud scoret det første målet på frispark da OB slo FC København 3-0 og sikret sølvet i dansk superliga.

Ståle Solbakken ledet FCK-laget for nest siste gang og måtte tåle en sjelden smell. Det var lagets annet tap på 32 seriekamper denne sesongen.

Ruud viste fram dødballfoten etter bare ti minutter. Han skrudde ballen vakkert i lengste hjørne og ga 10.843 tilskuere god grunn til å juble. OB dominerte stort i første omgang.

Etter pause kom FCK til hektene, men da viste OB-keeper Stefan Wessels klasse. Han tok det som kom, og OB kontret inn to mål til ved Andreas Johansson og Peter Utaka.

OB er likevel 23 poeng bak FC København, men sju foran Brøndby med bare en kamp igjen å spille. Dermed får Ruuds klubb spille mesterligakvalifisering i sommer.

Også Ruuds landslagskollega Kjetil Wæhler scoret onsdag, men det var til liten nytte da AaB tapte 1-2 hjemme for Sønderjyske. Med Anders Østli og Jarl André Storbæk i forsvaret tok gjestene tre poeng som sikret plassen i øverste divisjon.

AaB lever fortsatt farlig foran den siste runden. Det er bare to poeng ned til Randers på feil side av nedrykksstreken, mens Esbjerg på sisteplass er tre poeng bak. Det betyr at AaB kan bli nødt til å ta poeng borte mot FCK i siste runde for å overleve.

Randers og Esbjerg møtes i siste serierunde, mens Lyngby (like mange poeng som AaB, men dårligere målforskjell) møter OB.

(NTB)