Espen vil bli hoppsjef

Etter det Dagbladet erfarer, har Espen Bredesen (36) søkt jobben som ny sportssjef for hopplandslaget etter Jan-Erik Aalbu.

Den tidligere OL- og verdensmesteren sitter inne med mye erfaring som han gjerne vil sette ut i livet. Etter at han ga seg som aktiv, har Bredesen jobbet som selvstendig næringsdrivende og ekspertkommentator i NRK/TV.

Før intervjurunden starter, har Norges Skiforbund mottatt sju søknader til sportssjefsstillingen. På søkerlista er også Clas Brede Bråten, medlem av hoppkomitèen i NSF, og Kjetil Strandbråten, trener for COC-laget.

Landslagstrener Mika Kojonkoski har gitt uttrykk for at han ønsker seg Hroar Stjernen som ny sportssjef, men ifølge Skiforbundets generalsekretær Kristin M. Felde er han ikke aktuell til stillingen. Grunnen er at Stjernen ikke har søkt.

Etter det Dagbladet har brakt i erfaring, skal den nye sportssjefen jobbe mye administrativt. De viktigste oppgavene blir å følge opp handlingsplaner, samarbeide med sponsorene, ha markedsansvar, drive budsjettarbeid for lagene og serve media.

Tre mann skal følge landslaget i inn- og utland denne sesongen: Landslagstrenerne Mika Kojonkoski og Geir Ole Berdahl samt fysioterapeut Anssi Ørri. Kjetil Strandbråten skal følge Kontinentalcup-laget, hvis han da ikke får sportssjefjobben.

EKSPERT:</B> Espen Bredesen er klar for å skifte side, fra NRK-ekspert med Arne Scheie til hoppsjefrollen på laget.