Espens herlige revansje

- Hoppinga har jeg i kroppen, endelig fikk jeg vist hva jeg kan, sier Espen etter NM-gullet i normalbakke. Men den nybakte norgesmesteren understreker at seieren ikke er avgjørende for om han skal satse videre.

Vinteren har vært en fiasko for Bredesen. Da han ble vraket fra verdenscuplaget for tre uker siden, orket han ikke lenger tanken på ski og v-stil. Fredag fant han fram plankene igjen.

Avslappet og med overskudd fløy han i går ned til sitt niende individuelle norgesmesterskap i Granåsen. 102,5 meter i sitt første svev og 99,5 i 2. omgang. Det holdt til gull, sju poeng foran Brenden.

- Denne seieren smakte bedre enn mine andre NM-gull. Dette var en bekreftelse på at jeg fortsatt kan være best, sier Espen, med klar adresse til dem som har mistet trua på vår tidligere OL- og verdensmester.

- Ikke avgjørende

- De som har trodd jeg ikke kunne hoppe lenger får tro om igjen.

Opptur til tross, NM-seieren kan ha vært nedslaget på Bredesens hoppkarriere.

- Dette er ikke avgjørende for om jeg tar en sesong til.

- Jeg tar ikke en ny sesong for enhver pris. Økonomi og opplegget rundt meg kommer til å bli avgjørende for den avgjørelsen jeg tar. Men skal jeg satse, skal jeg satse skikkelig.

Avgjørelsen håper han å ta like over påske.

- Selvfølgelig er ikke NM-gullet negativt i den sammenheng.

Men - igjen:

- Det er ikke avgjørende.

Tror på Hroar

Plass på landslaget er heller ikke «avgjørende».

- Jeg er ikke nødvendigvis avhengig av en landslagsplass. Det er fullt mulig å ordne seg økonomisk uten det, sier Espen.
Om Hroar Stjernen som sjef, sier han:

- Jeg tror Hroar kan gjøre en god jobb for Hopp-Norge.

Så gjenstår det å se om det blir med eller uten Espen som askeladd.

  • Bjarte Engen Vik viste nok en gang styrke i hoppbakken. Kombinertløperen fra Bardufoss var bare 2,5 poeng bak sølvvinner Brenden.