Espeseth sjekket opp av OL-dommer

Landslagets Gro Espeseth har vært med på mye som fotballspiller. En av episodene hun husker best var da hun ble sjekket opp av en mannlig dommer under en OL-kamp i Atalanta.

Landslagsforsvarer Gro Espeseth har mange gode minner fra forskjellige mesterskap med landslaget. Et minne fra OL i Atalanta er av en litt spesiell sportslig karakter.

- Vi hadde mannlig dommer og jeg hadde satt inn en av disse taklingene jeg pleier. Dommeren kom bort og sa «du får ikke gult kort, du smiler så fint». Da var han i gang. På slutten kom han bort og spurte om jeg ville ha telefonnummeret hans. Jeg sa nei og ble forbannet, sier Espeseth til Bergens Tidende.

Forsvarsklippen er en av de mest rutinerte landslagsjentene. Neste vår forlater Espeseth Trondheims-Ørn får å spille i den nye amerikanske ligaen. Etter å ha vært plaget av mange skader er nå Espeseth frisk og rask og klar for nye utfordringer.

- Skaden har forlenget karrieren min. Jeg ville ikke gi meg slik, og nå har jeg fått ny giv.

Fotballjentene møter USA i OL-finale på torsdag. De norske spillerne er ute etter revansj for semifinaletapet under Atalanta-OL. USA vant kampen 2-1 og Norge endte opp som bronsevinner.

OL-SJARMØR: Gro Espeseth jublet etter seieren mot Kina i Canberra. Hun var ikke like blid da en dommer sjekket henne opp under en kamp i Atlanta-OL.