Espressofart!

Førsteomgangen til Hans Petter Buraas gikk i espressofart. Andreomgangen gikk i ekspressfart.

Burre fikk opp VM-tempoet da koffeinen slapp taket i kroppen.

Nordmannen kjørte nest raskest av alle i andre omgang - opp fra 13. til 3. plass. Tre uker før VM er det en bekreftelse på at han må regnes blant favorittene på en god dag - og med litt reinere blodårer enn han hadde på morgenkvisten i går.

- Jeg følte meg så slapp etter besiktigelsen at jeg helte i meg mengder med svart espresso på hotellrommet. Jeg er ikke så vant til kaffe og sånn, så jeg sto og skalv da jeg skulle ta på meg dressen, forteller Buraas til Dagbladet.

- Og så fikk jeg den nedturen akkurat da jeg sto i startboksen, sier han og ler.

Nedtur både kroppslig, sportslig og reint topografisk.

- Jeg kjørte som ei kjerring, sier Buraas.

To prolapser

I pausen gjorde han to lure ting: Han spiste seg opp på sjokolade. Og han skiftet skipar. I tillegg ble han ekstra fandenivoldsk av en liten miss ganske høyt oppe i løypa i 2. omgang. Miksen gjorde Buraas til nest raskeste kjører etter pause. Bare andremann Bodie Miller hadde bedre omgangstid. Ni hundredeler.

- Bortsett fra den lille missen, var dette bortimot optimalt, sier Buraas.

Han må to år tilbake i tid for å finne en liknende omgang. I Sestriere. Da vant han. Og hvis noen skulle ha glemt det: I mellomtida er han operert for to prolapser i nakken, etter at han landet forkjært ved Juvasshytta i mai 2001. Mange fryktet at han aldri ville kunne stå i en skibakke igjen ved egen hjelp.

Aggressivt føre

Skibyttet ga også et viktig utslag i går. I pausen hentet han fram et mer innkjørt par.

- Snøen var litt spesiell her nede. Jeg byttet til et par som et litt bedre innkjørt, og som passet bedre på et såpass aggressivt føre, forklarer Buraas.

Det er tre uker til VM. Og Buraas har en deilig følelse av at dette kan gå virkelig bra.

- Det ser veldig bra ut nå. Viktig med positive opplevelser som dette. Jeg gleder meg til det som skal skje framover, sier Buraas.

I FORM: Hans Petter Buraas er i ferd med å prikke inn slalåmformen - tre uke før alpint-VM. I går ble han nummer tre i Bormio.