Essediri (21) stemplet som sutrekopp

TROMSØ/BERGEN (Dagbladet): TIL-ledelsen kaller Karim Essediri (21) en sutrekopp. 21-åringen nektes nå adgang til A-lagstreningene i Tromsø, fordi han vil til Bergen og Brann.

Brann har lenge vært interessert i den kjappe kantspilleren. Tidligere i vinter var det kontakt med klubben, men prisen TIL forlangte ble for drøy for bergenserne.

- Vi er interessert i Essediri, men ikke for enhver pris, sier Brann-trener Teitur Thordarson til Dagbladet.

I Tromsø sitter en fortvilet afrikaner som vil bort fra byen og klubben som er storfavoritt til å vinne årets 1. divisjon. Det er et opprykk 21-åringen ikke vil være med på. Han trives ikke i byen og har provosert TIL-sjefene ved å sette seg sjøl på «transfer-lista». Han vil til Brann - og ønsker aldri mer å aksle TIL-trøya.

Krever 5 mill.

TIL-ledelsen firer ikke en tomme, og legger ikke fingrene imellom i sin beskrivelse av Essediri.

- Han viser ingen respekt for klubben og medspillerne, slik oppførsel tolererer vi ikke , sier TIL-trener Trond Johansen .

- Gutten har kontrakt med oss. Å la ham gå nærmest gratis til Brann vil være å premiere en sutrekopp og undergrave kontraktssystemet i norsk fotball, sier han.

TIL nekter å selge fordi gjeldstyngede bergensere ikke kan betale de millionene TIL krever, trolig rundt fem millioner kroner.

- Vær så snill å la meg gå for en fornuftig pris, trygler Essediri, desperat etter å bli løst fra kontrakten som binder ham til TIL fram til 2004.

Personlig

Årsaken vil den hurtige kantspilleren ikke si noe om.

- Det er personlig, og jeg ikke ønsker å snakke om det nå. Jeg ber om at det blir respektert. Men når denne saken får en løsning, skal TIL-supporterne få en forklaring.

Essediri, som ble kjøpt fra Club Tunisia for 1,2 millioner kroner, innrømmer at han har hatt visse vansker med å tilpasse seg livet nord for polarsirkelen.

Ikke været...

- Klimaet, kulturen, alt er så annerledes. Men ikke noe av dette er den egentlige åraken til at jeg ønsker å dra, sier Essidiri, og understreker at han ikke tror været er bedre i Bergen enn i Tromsø.

Klubben krever at han ber om unnskyldning. Inntil da er han uønsket på A-trening.

- Unnskyld for hva? Jeg kan ikke si unnskyld fordi jeg har et sterkt å ønske om å dra herfra, sier han.

FALT I UNÅDE: Karim Essediri liker seg ikke i Nord-Norge og er ute i kulden i Tromsø.