Essien må under kniven

Ute i «flere måneder».

(Dagbladet.no): Chelsea bekrefter på sin hjemmeside i dag at Michael Essien - deres høyt verdsatte midtbanespiller - må under kniven og derfor blir borte fra fotballen i «flere måneder».

Det var under fredagens VM-kvalikkamp mot Libya at den ghanesiske spilleren skadet seg etter en vond landing. 25-åringen ble umiddelbart fraktet til sykehuset for nærmere undersøkelser. 

Der ble det påvist en kneskade, og Chelsea-spilleren skal nå opereres så fort hevelsen rundt kneet har gått ned.

At spilleren nå ser ut til å miste store deler av sesongen er et stort tilbakeslag for trener Scolari, som har ambisjoner om å hente tilbake Premier League-tittelen til Stamford Bridge denne sesongen. 

Chelsea har ingen direkte erstatter for allsidige Essien, som med sin fart og aggressivitet kan ses på som en komplett moderne midtbanespiller. Disse egenskapene har ført spilleren til fast plass på Chelsea-laget siden overgangen fra Lyon for tre år siden.

Essien kommenterte selv skaden etter kampen på fredag:

- Det var ingen duell, men jeg landet feil etter en crosspasning og følte en skarp smerte. Jeg er knust nå, men det er sånt som skjer i fotballen, sa han ifølge Daily Telegraph.

Essien var ikke med i troppen til Chelseas åpningskamp mot Portsmouth grunnet en skade, men var tilbake til kampene mot Wigan og Tottenham. Nå må han igjen belage seg på en pause, og denne gangen blir det altså av den langvarige sorten. 

SKADET:
Chelsea-spilleren Michael Essien må operere etter at han skadet seg i kneet under en landskamp for Ghana på fredag. Chelsea opplyser om at 25-åringen vil være ute av spill i flere måneder. Foto: Lefteris Pitarakis, AP / SCANPIX
SKADET: Chelsea-spilleren Michael Essien må operere etter at han skadet seg i kneet under en landskamp for Ghana på fredag. Chelsea opplyser om at 25-åringen vil være ute av spill i flere måneder. Foto: Lefteris Pitarakis, AP / SCANPIX Vis mer
Essien må under kniven