Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Essien sjef da Ghana avanserte

Klare for kvartfinale.

Michael Essien både scoret og serverte da vertslandet Ghana tok seg til kvartfinalen i Afrikamesterskapet med 2-0 over Marokko mandag.

Chelsea-spilleren sendte Ghana i føringen da han kom på et lurt løp etter 26 minutter. Og selv med ryggen delvis mot mål trengte ikke Essien mer et en berøring før ballen lå i nettet. Lekkert vred han seg rundt i det ballen traff bakken, og lurte Marokkos keeper med et direkteskudd.

20 minutter serverte han Sulley Muntari, som scoret fra kort hold. Med 2-0 er vertslandet klart for kvartfinale som gruppevinner i gruppe A med full pott.

Start-spiller Anthony Annen spilte hele kampen for Ghana.

De får følge av Guinea som spilte 1-1 mot Namibia. Namibia maktet bare å klore til seg det ene poenget i hele gruppespillet og må reise hjem sammen med Marokko.

(NTB)

FEIRER MED STIL: Premier League-proffene sørget for to scoringer, og Ghana er i kvartfinale i Afrika-cup. Foto: AP
FEIRER MED STIL: Premier League-proffene sørget for to scoringer, og Ghana er i kvartfinale i Afrika-cup. Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media