Estil spår bikkjeslagsmål på 15 km

Er sjanseløs selv. Direkte kl. 06.30.

SAPPORO (Dagbladet.no): Frode Estil fikk plassen på 15 km-laget da Tore Ruud Hofstad ble syk og reiste hjem til Norge.

34-åringen har ikke engang et bittelite håp om å hevde seg på skøytedistansen.

- Nei, det er helt urealistisk, sier Frode til Dagbladet.no.

Han forteller at han sa ja til å gå løpet, fordi han fikk inntrykk av at Simen Østensen ikke var helt opplagt. Og fordi han selv har forrang gjennom resultater.

Han lar det samtidig skinne gjennom at han selv ikke går stafetten fredag, selv om laget ikke tas ut før i morgen kveld.

- Jeg sa før VM at jeg ikke kan gå onsdag, fredag og søndag, sier Frode.

Og søndag er det 50 km klassisk, trønderens hovedmål i sin siste sesong på topplan.

- Den skal jeg gå uansett, ja.

IKKE GULLSJANS: Frode Estil avskriver seg selv som gullkandidat på morgendagens 15 kilometer fristil. Men han tror alle lagkameratene - Petter Northug jr. og skiskytterne Bjørndalen og Berger - kan ende øverst på pallen. Foto: Scanpix
IKKE GULLSJANS: Frode Estil avskriver seg selv som gullkandidat på morgendagens 15 kilometer fristil. Men han tror alle lagkameratene - Petter Northug jr. og skiskytterne Bjørndalen og Berger - kan ende øverst på pallen. Foto: Scanpix Vis mer

Grunnene til at Estil ikke tror på topplass onsdag er mange. Han er selv ingen fristilsmann, desutten finnes det tre andre nordmenn på startstreken.

- Det er mange som kan vinne, Norge har tre i Ole Einar (Bjørndalen), Lars (Berger) og Petter (Northug).

- Av utlendingene?

- Du har Vincent Vittoz, Pietro Piller Cottrer. Av tyskerne er det Axel Teichman og Tobias Angerer. Christian Hoffmann kan du aldri avskrive. Og så har du russernen, sier Estil og mener det er enda flere som kan nevnes som gullkandidater.

- Det er mange som kan gå svinfort, det blir veldig spennende.