Estil-triumf i hat-øvelse

Slåssing, stavbrekk, fall og dueller. Frode Estil «hater» fellesstart, men ikke verre enn at han gikk fra alle.

Det ga ham seier lørdag. Med en Estil-spesial i den siste korte motbakken, spurtet han ned konkurrentene på tremila i klassisk.

I sin karakteristiske trippende stil stakk trønderen fra feltet cirka én kilometer fra mål.

- Dette har jeg behersket helt fra jeg var liten. Teknikken min gjør at jeg får stor fart i korte motbakker. Det lå i bakhodet mitt under løpet at jeg kanskje kunne få en sjanse der, sier Estil til NTB.

Han skaffet seg raskt 40-50 meters ledelse. Forspranget skrumpet inn mot mål uten at seieren var i fare. Anders Aukland ledet an i jakten, men måtte nøye seg med andreplass (samme som i fjor).

Estils triumf er et paradoks. - Fellesstart passer meg, men jeg liker det absolutt ikke. Individuell start er mer rettferdig for løperne, sier han.

Både Kristen Skjeldal, Tobias Angerer, Mathias Fredriksson og Jaak Mae falt under lørdagens konkurranse. Estil hadde kontroll, men ikke hele tiden.

Startet tungt

- Jeg ville gjerne være med langt framme i hele løpet, men jeg klarte ikke å henge helt med i begynnelsen. De to første to milene lå jeg et sted fra 15 til 20. Mot slutten skaffet jeg meg en ledelse uten at jeg på noen måte følte meg sikker.

Estil jobbet seg opp i feltet og var som friskest både i hode og kropp da de andre merket kjøret.

Taktikken satt som den skulle. - Jeg trengte dette nå, og føler at det var rettferdig. Det har vært litt stolpe ut i det siste. Men i løpet av en sesong opplever man alltid et par løp der alt klaffer.

Herrelangrenn er for tiden en vidåpen affære uten de store seiersgrossistene. Estil ble sesongens tiende vinner (på 11 renn) i verdenscupen!

Åpent i toppen

Dette er løperne med førsteplasser i verdenscupen:

2: Mathias Fredriksson (Sverige).

1: Axel Teichmann (Tyskland), Tobias Angerer (Tyskland), Pietro Piller Cottrer (Italia), Jens Arne Svartedal (Norge), Anders Aukland (Norge), Frode Estil (Norge), Andrus Veerpalu (Estland), Peter Larsson (Sverige), Christian Hoffmann (Østerrike).

Estils forrige seier i verdenscupen kom i Cogne (30 km klassisk) 14. desember 2002.

Etter det gikk han 18 individuelle renn (VM inkludert) på vei mot lørdagens seier.

Ikke rart Estil nøt øyeblikket. Neste helg går han for en dobbel. Da venter 15 kilometer klassisk i Nove Mesto na Morave (Tsjekkia).

Uten fellesstart.