Estil-triumf i hat-øvelse

Slåssing, stavbrekk, fall og dueller. Frode Estil «hater» fellesstart, men ikke verre enn at han gikk fra alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det ga ham seier lørdag. Med en Estil-spesial i den siste korte motbakken, spurtet han ned konkurrentene på tremila i klassisk.

I sin karakteristiske trippende stil stakk trønderen fra feltet cirka én kilometer fra mål.

- Dette har jeg behersket helt fra jeg var liten. Teknikken min gjør at jeg får stor fart i korte motbakker. Det lå i bakhodet mitt under løpet at jeg kanskje kunne få en sjanse der, sier Estil til NTB.

Han skaffet seg raskt 40-50 meters ledelse. Forspranget skrumpet inn mot mål uten at seieren var i fare. Anders Aukland ledet an i jakten, men måtte nøye seg med andreplass (samme som i fjor).

Estils triumf er et paradoks. - Fellesstart passer meg, men jeg liker det absolutt ikke. Individuell start er mer rettferdig for løperne, sier han.

Både Kristen Skjeldal, Tobias Angerer, Mathias Fredriksson og Jaak Mae falt under lørdagens konkurranse. Estil hadde kontroll, men ikke hele tiden.

Startet tungt

- Jeg ville gjerne være med langt framme i hele løpet, men jeg klarte ikke å henge helt med i begynnelsen. De to første to milene lå jeg et sted fra 15 til 20. Mot slutten skaffet jeg meg en ledelse uten at jeg på noen måte følte meg sikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.