Estil vant for Byåsen

ALTA (NTB): Frode Estil avgjorde NM-stafetten for Byåsen uten å mukke, og nå drømmer han om en sjanse under VM i Ramsau i februar neste år.

Etter sterke løp i vinter er han en høyaktuell mann for en av de to klassiske etappene. Han var i diskusjonen også med tanke på OL, men ble veid og funnet for lett.

- Denne sesongen har vært en skikkelig opptur for meg etter at det gikk dårlig året før. Det er nesten ubeskrivelig godt å få det så bra til. Jeg er nok like glad for mine resultater som Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard er for sine seirer, sier Estil til NTB.

Neste vinter er det VM i Østerrike. - Etter det jeg har vist denne sesongen regner jeg meg som reelt aktuell der, fortalte Frode Estil.

Klart

Han dundret fra de andre på den andre etappen etter at Jan Jacob Verdenius hadde holdt bra fart før ham.

Vestlendingen Tor Arne Hetland kunne bare defilere inn til sør-Trøndelags første stafettgull for herrer siden 1954. Da vant Leik.

Bjørn Dæhlie gikk Nannestad inn til sølvet etter at lagkameraten Terje Smedvold hadde hatt en meget tung 2. etappe. Han var imponert av Estils knock- out.

- Det var han som la grunnlaget for seieren, og det er nesten urettferdig å ha ham med på laget, sa Dæhlie spøkefullt.

Han stilte opp på tross av en sår hals. - Det kjentes ikke spesielt bra ut, men jeg er innstilt på å gå femmil i morgen, fortalte Bjørn Dæhlie.