Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Estil vil gå flere VM-løp

Frode Estil vil krone karrieren med ny mesterskapssuksess. Derfor åpner femmilsverdensmesteren for å gå flere løp under kommende vinters ski-VM i Sapporo enn planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

i

Utgangspunktet var kun å stille på femmila under VM i Japan, der han er tittelforsvarer.

Nå snur langrennsnestoren på hælen, og sier for første gang at han ønsker å gå flere løp i sitt siste internasjonale skimesterskap på toppnivå.

– Selv om jeg bare hadde gått femmila, måtte jeg trent like bra og like mye som tidligere. Men jeg har skøytet mer enn jeg opprinnelig hadde tenkt. Både fordi det er artig og for at jeg tenker litt mer på jaktstarten i VM, sier Frode Estil til Namdalsavisa.

Gledelig for Skinstad

– Så det er ikke bare femmila du ønsker å gå i VM?

– Nei. Etter hvert har jeg begynt å tenke tanken på også å gå jaktstarten, svarer han om meldingen som vil lyde som deilig musikk i ørene til sportssjef Åge Skinstad.

For under Torino-OL sa Skinstad klart og tydelig at Frode skal gå jaktstarten i Sapporo.

JAKTER MER EDELT METALL: Frode Estil skulle egentlig bare slenge med på femmila i Sapporo. Nå vil han også gå jaktstarten, distansen han sikret seg OL-sølv på i Torino. Foto: Scanpix
JAKTER MER EDELT METALL: Frode Estil skulle egentlig bare slenge med på femmila i Sapporo. Nå vil han også gå jaktstarten, distansen han sikret seg OL-sølv på i Torino. Foto: Scanpix Vis mer

Ikke uten grunn: Lierne-løperen er best når det gjelder og mesterskapsløperen framfor noen i internasjonal herrelangrenn i det nye årtusenet, med 12 OL- og VM-medaljer siden 2001.

Sikter mot Tour de Ski

Lysten på mer gull fører til at Frode Estil vil gå flere renn i vinter, til tross for den opprinnelige planen om å trappe ned.

Derfor vil han i tillegg prøve å kvalifisere seg til Tour de Ski. Nyskapningen er langrennssportens svar på syklistenes Tour de France, og blir introdusert for første gang i vinter, nærmere bestemt rundt årsskiftet.

– Jeg har veldig lyst til å prøve det når det første gang utprøves, med mange løp på kort tid, svarer 34-åringen.

– Helomvending?

– Ja, jeg er klar over det. Den opprinnelige planen var å kun satse mot VM-femmila. Men i og med at jeg ble med på landslaget, er det naturlig å være med på en del mer verdenscup, svarer han.

Åtte renn på 10 dager

Totalt blir det arrangert åtte renn på 10 dager i perioden fra 29. desember til 7. januar, inkludert en egen sprintcup. Alle renn blir arrangert i Europa, i henholdsvis Tsjekkia, Tyskland og Italia. En løper må gå åtte renn for å få tellende resultat sammenlagt.

– Det er alt eller intet. Hvis du ikke er med på alt, regnes du ikke i sammendraget. Selv om jeg vinner et løp, og gir meg, får jeg ikke premie, sier Estil.

Totalt deler arrangørene ut drøyt fem millioner kroner i premiepenger. (ANB)