Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Estland-sjefens trøst til Høgmo: - Dere er på vei...

Kjente Høgmos prinsipper fra Djurgården.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Det hadde kanskje vært noe å høre hvis motstanderens trener het Vicente del Bosque eller Joachim Löw. Men det spørs om det er den estiske landslagssjefen Magnus Pehrsson som Per-Mathias Høgmo helst vil høre raushet fra etter å ha pådratt seg nok et hjemmetap på Ullevaal.

- Det er vanskelig å møte et lag som har mange ulike varianter å spille på. De er på vei til å bygge et spill som er veldig interessant, synes jeg, sier Pehrsson til Dagbladet.

Den norske taktikken overrasket ikke Estland-treneren.

SEIER: Estland trakk det lengste strået i privatlandskampen mot Norge på Ullevaal i kveld. Foto: REUTERS/Ints Kalnins
SEIER: Estland trakk det lengste strået i privatlandskampen mot Norge på Ullevaal i kveld. Foto: REUTERS/Ints Kalnins Vis mer

- Jeg og Per-Mathias har mange berøringspunkter siden han tok over for meg i Djurgården. Han brukte samme taktikk der, og han tok også med seg et par av assistenttrenerne hit, sier Estland-sjefen videre.

- Min assistenttrener presenterte en analyse for meg av det norske spillet, og da vi gikk gjennom den kunne jeg konstatere at den var veldig, veldig bra. Den liknet veldig på det jeg har sett av Høgmos stil, sier Pehrsson - den første estiske landslagssjefen noensinne som har klart å slå Norge.

- Ikke noe inntrykk av Ødegaard På spørsmål om hva han syntes om Ødegaard, svarte Pehrsson følgende:

- Jeg hadde ikke noe inntrykk av Ødegaard, jeg så ikke på ham. Jeg så på hva vi gjorde på banen, det er et kjipt svar, men det er sant.

Han legger likevel til at han er en spennende spiller.

- Han har en fantastisk fremtid, og det er gøy at Per-Mathias gir ham sjansen tross hans unge alder. Det skal bli spennende å følge han fremover, helt klart, sier Persson om Ødegaard.

IKKE NOE INNTRYKK: - Jeg hadde ikke noe inntrykk av Ødegaard, jeg så ikke på ham. Jeg så på hva vi gjorde på banen, det er et kjipt svar, men det er sant, sier Estland-treneren.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
IKKE NOE INNTRYKK: - Jeg hadde ikke noe inntrykk av Ødegaard, jeg så ikke på ham. Jeg så på hva vi gjorde på banen, det er et kjipt svar, men det er sant, sier Estland-treneren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling