VANT: Cofidis-rytter Rein Taaramae vant lørdagens etappe i Vueltaen. Foto: REUTERS/Felix Ordonez.
VANT: Cofidis-rytter Rein Taaramae vant lørdagens etappe i Vueltaen. Foto: REUTERS/Felix Ordonez.Vis mer

Estlender overrasket i Vueltaen

Taaramäe slo klatrefavoritter.

Estlandske Rein Taaramäe fikk lørdag endelig etappeseieren han stadig har kjempet for i årets Vuelta a España. Han snøt flere klatrefavoritter for seieren.

Cofidis-rytteren klarte å holde imot de sterke klatrerne Juan José Cobo og David de la Fuente fra Geox-laget på den avsluttende stigningen. Dermed kunne 24-åringen sykle alene over målstreken på lørdagens 14.-etappe. Han var i mål 24 sekunder foran den spanske klatreduoen. Etappeseieren er Taaramäes første i et Grand Tour-ritt.

- Dette er et stort øyeblikk for meg. For bare to dager siden hadde jeg tanker om å bryte fordi jeg slet skikkelig med feber. Jeg falt bakover i fjellene allerede før spurterne. I dag følte jeg meg mye bedre og kunne gå i brudd tidlig. Etter to år uten en eneste seier, er dette for meg et lite mirakel, sa estlenderen.

Den 175,8 kilometer lange etappen var preget av et brudd på 14 mann i fjellene mellom Astorga og Farrapona. Taaramäe var blant utbryterne og angrep på den nest siste stigningen. Tre kilometer før mål rykket han fra klatrespesialistene, og seieren var i boks.

Sky-syklist Bradley Wiggins forsvarte den røde ledertrøya til tross for at han underveis så ut til å slite oppover fjellene. Han ble likevel nummer fem, 45 sekunder bak Taaramäe.

- Det var en bra dag, men jeg ønsker ikke å bli altfor oppspilt. I et ritt som dette kan alle være på topp den ene dagen for så å havne i bakleksa like etterpå, sa en nøktern Wiggins etter å ha beholdt sammenlagtledelsen for fjerde dag på rad.

Søndag venter enda en tøff fjelletappe som avsluttes på toppen av Alto de L'Angliru. På de seks siste kilometerne vil det være stigninger på mellom 10 og 23 prosent.

Vuelta a España avsluttes 11. september i Madrid.

(NTB)