Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Estlenderne «proppfulle av blod»

Gudmund Skjeldal synes estlenderne var mistenkelig gode på 15 km klassisk. Han karaktesiserer dem som «proppfulle av blod».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

OL i doping?

Gudmund Skjeldal er tidligere toppløper, men la opp tidlig. Samme dag som broren Kristen går for OL-medalje i jaktstarten retter han klare mistanker mot estlenderne Andrus Veerpalu og Jaak Mae. Verpalu tok gull og Mae bronse på 15 kilometeren på tirsdag.

- Jeg nøler litt med å aksptere at estlenderne plutselig har blitt så gode, sier Gudmund Skjeldal til NRK.

Etter det han så av broren på tremila hadde han tro på en god OL-plassering for Kristen i dag.

- Jeg trodde på medalje, men så var det disse estlenderne da som er proppfulle av blod, sier han.

Han tok utgangspunkt i uttalelser svenske Per Elofsson har i VG i dag, der han sier at «så raskt blir man aldri akklimatisert»

- Jeg synes Elofsson har et poeng. Det er pussig at de skal ha så full klaff, sier Skjeldal, og minner om at Erling Jevne slo Veerpalu med 20 sekunder i Davos før jul.

- Jeg nøler litt med å godta at både Andres Veerpalu og Jaak Mae har blitt så mye bedre på så kort tid. Jeg sier ikke at de er dopet, men det er pussig. Elofsson, som kan være litt bitter kanskje, har et poeng, sier Skjeldal.

Mange syntes at også Johan Mühleggs knusende seier på tremila var overraskende. Men Skjeldal er ikke mistenkelig til tyskspanjolen.

- Nei. Han har bevist tidligere at han tåler «juling» i høyden, og har slått oss før, sier Skjeldal.

(Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart