I DOPINGKLISTERET: Både Michael Rasmussen og Alberto Contador har vært gjennom flere runder i rettsapparatet i forbindelse med dopingsaker. Rasmussen mener det er pinlig at det tok så lang tid før Contador fikk dommen. Foto:  (AP Photo/Ernst van Norde)
I DOPINGKLISTERET: Både Michael Rasmussen og Alberto Contador har vært gjennom flere runder i rettsapparatet i forbindelse med dopingsaker. Rasmussen mener det er pinlig at det tok så lang tid før Contador fikk dommen. Foto: (AP Photo/Ernst van Norde)Vis mer

- Et 12 år gammelt barn kunne avsagt samme dom

«Kyllingen» mener Contador burde vært straffet for lengst.

(Dagbladet): Alberto Contador ble i går dømt til to års utestengelse for dopingbruk av Idrettens Voldgiftsdomstol (CAS).

Likevel kan spanjolen konkurrere allerede om åtte måneder, fordi han har fått trukket fra tiden der han var suspendert fra han avla den positive prøven til han ble dømt.

Fra Contadors ble informert om den positive prøven til han i går fikk sin endelige dom, har det tatt hele 531 dager. Den trege saksgangen har fått mange i sykkelmiljøet til å reagere.

Blant dem er en som selv har erfaring med idrettens eget rettsapparat - Michael «Kyllingen» Rasmussen.

Han betegner det som «pinlig» at det tok så lang tid før Contador ble dømt.

- Et 12 år gammelt barn kunne avsagt den dommen etter ganske kort tid. Reglene sier klart og tydelig at det er likegyldig hvor et ulovlig stoff kommer fra. Når det finnes i en dopingprøve skal det føre til karantene, sier dansken til Ekstra Bladet.

CONTADOR I GÅR: Alberto Contador har ennå ikke uttalt seg om gårsdagens dom i CAS. Her er han fotografert utenfor hjemmet sitt mandag. Foto:  EPA
CONTADOR I GÅR: Alberto Contador har ennå ikke uttalt seg om gårsdagens dom i CAS. Her er han fotografert utenfor hjemmet sitt mandag. Foto: EPA Vis mer

Rasmussen har selv sonet to års utestengelse, for å ha løyet om hvor han oppholdt seg i forkant av Tour de France i 2007.

Nå mener han reglene må endres, slik at dopingsaker ikke kan treneres og drøye ut i tid slik den har gjort i Contadors tilfelle. Noe av årsaken er at det er opp til de nasjonale forbundene å straffe dopingtatte utøvere - og det er slett ikke alltid Det internasjonale sykkelforbundet godtar utfallet derfra.

I Rasmussens øyne er Contador-saken et verstingeksempel, fordi det aldri kunne ende med noe annet enn utestengelse.

- Det gjør bare det lange saksforløpet enda mer absurd og pinlig. Så kan man diskutere om reglene er fornuftige, og den diskusjonen er i full gang. Det spørs om ikke reglene blir endret nå, sier han.

Thor Hushovd vil nok si at han har fint lite til felles med Michael Rasmussen, men i denne saken er han helt enig med dansken om at det har tatt altfor lang tid å få Contador dømt.

- Det er tull. Da er det en feil et sted. Det må være én instans som tar en avgjørelse og det må gå raskere, sier han til TV 2.