- DEILIG: - Det var deilig å score på slutten, sier Mikkel Diskerud. Stabæk hadde gode muligheter til å utlikne tidligere, men først langt inn i overtida traff «Mix». Foto: Jon Eeg, Scanpix
- DEILIG: - Det var deilig å score på slutten, sier Mikkel Diskerud. Stabæk hadde gode muligheter til å utlikne tidligere, men først langt inn i overtida traff «Mix». Foto: Jon Eeg, ScanpixVis mer

- Et adrenalinkick

Mix-mål på overtid reddet poenget for Stabæk.

|||
SANDEFJORD (Dagbladet): Sandefjord — Stabæk 1-1.

Olav Zanetti var tilbake fra skade og scoret Sandefjords første mål på sju seriekamper.

Det så lenge ut til å holde til årets andre seier for de helblå, men langt inn i overtiden fikk Stabæk betalt for en offensiv satsing. Mikkel Diskerud banket ballen i nettaket etter at de hadde stablet en mengde spillere inne i feltet.

- Det var et adrenalinkick å score det målet foran supporterne våre, sier «Mix» til Dagbladet.

Han fikk ballen bak i feltet etter et innlegg fra Jørgen Skjelvik på Stabæks venstreside.

- Ballen gikk gjennom flere bein, og jeg trodde nesten ikke den skulle komme fram. Men når jeg først får den, var det bare å sette den inn, sier Diskerud.

Dermed reddet han ett poeng for Stabæk, som hadde sløst vekk rikelig med muligheter tidligere i kampen.

- Skal ikke skje For det var Zanetti som så ut til å bli den store helten i Sandefjord etter at han scoret en drøy halvtime inn i kampen.

- I stedet står jeg her med blandete følelser. Jeg var litt teit og urutinert før målet de fikk, sier Zanetti til Dagbladet.

Han irriterer seg over at han var seint oppe i Skjelvik etter et utkast fra Jon Knudsen. Dermed fikk Stabæk-kanten spille vegg og sette fart før innlegget som ble målgivende.

HELT OG ANTIHELT:Olav Zanetti kunne feire Sandefjords første scoring siden april, men påtok seg mye av skylda for angrepet som ga Stabæk utlikningen. Foto: Jon Eeg, Scanpix
HELT OG ANTIHELT:Olav Zanetti kunne feire Sandefjords første scoring siden april, men påtok seg mye av skylda for angrepet som ga Stabæk utlikningen. Foto: Jon Eeg, Scanpix Vis mer

- Sånt skal ikke skje, sier en skuffet Zanetti til Dagbladet.

Dermed står Sandefjord fortsatt med bare én seier i årets tippeliga, og er klar jumbo.

- Det er ikke så mye å si. Det er utrolig bittert. Dette har skjedd i flere kamper denne sesongen. Vi hadde tre poeng i lomma i dag, og hadde et par sjanser der vi kunne fått 2-0, og da tror jeg denne kampen hadde vært avgjort, sier Zanetti.

Ineffektivt Stabæk Hjemmelaget åpnet best på Komplett.no Arena, og satte Stabæk umiddelbart under press.

Men selv om Sandefjord hadde spillet, virket Stabæk farligst foran mål, da Veigar Pall Gunnarson, Mikkel Diskerud og Daniel Nannskog fant hverandre med småstikkere og veggpasninger ved et par anledninger.

Stabæk klarte imidlertid ikke å utnytte mulighetene, og Sandefjord fortsatte å angripe godt.

Først satte en god Malick Mane et knallhardt skutt i nettveggen fra skrått hold etter 34 minutter.

Og tre minutter seinere rullet Sandefjord opp fra venstre mot høyresiden, til høyreback Olav Zanetti fikk kjempetreff med kveldens strakeste vrist. Ballen blåste inn nede i venstre hjørne, utenfor rekkevidden til en Jon Knudsen i full strekk.

Et kjærkomment mål for Tippeligaens jumbo, som ikke hadde scoret på de seks foregående seriekampene.

Stabæk overtok Stabæk fikk et par gode muligheter på frispark før pause, men verken Gunnarsson eller Nannskog var i nærheten av å ta vare på dem.

Sandefjord fortsatte å presse også etter pause. Det skortet litt på innleggspresisjon til at de skapte de helt store mulighetene, men det var mange nesten-situasjoner, og Stabæk virket langt unna utlikning med unntak av en mulighet for Nannskog der han ikke klarte å kontrollere ballen skikkelig.

Stabæk våknet til midtveis i omgangen, og hadde et par mintters hardt press uten uttelling. Jon Inge Høiland hadde en brukbar sjanse på en heading etter innlegg fra Gunnarsson 12 minutter før slutt, men var tett markert.

Stabæk overtok stadig mer av spillet. Jan Jönsson tok av Henning Hauger og satte innpå Bernt Hulsker som ekstra spiss åtte minutter før full tid i jakten på utlikningen.

Fem minutter seinere fikk Stabæk ytterligere hjelp da Sandefjords Malick Mane pådro seg sitt andre gule kort.

Og på overtid betalte slitet seg endelig for Stabæk. De pøste på med folk i feltet, og til slutt havnet ballen hos Mikkel Diskerud, som banket den opp i nettaket fra skrått hold.

Det som lenge hadde liknet årets andre seier for Sandefjord endte dermed med et hederlig uavgjort mot en av medaljekandidatene.

Stabæk slapp tross alt litt billig unna på en dag der de så ut til å reise tomhendt fra besøk hos bunnlaget.