AMBASSADØR: I tillegg til å være ambassadør for nominasjonen av unge ildsjeler i idretten, vil Susann Goksør Bjerkrheim også være teamleder for de fire som får reise til Londons olympiske fakkelstafett.Foto: Mads Gudim Burheim
AMBASSADØR: I tillegg til å være ambassadør for nominasjonen av unge ildsjeler i idretten, vil Susann Goksør Bjerkrheim også være teamleder for de fire som får reise til Londons olympiske fakkelstafett.Foto: Mads Gudim BurheimVis mer

- Et ærefullt oppdrag

Susann Goksør Bjerkrheim gleder seg til å løpe fakkelstafett med norske ildsjeler. Nominer din favoritt til OL-tur til England, og vinn Samsung smarttelefon!

Besøk hovedsiden: http://www.dagbladet.no/fakkelstafett

(Dagbladet): Dagbladet, i samarbeid med Samsung, partner til Londons olympiske fakkelstafett, ønsker nå å hylle unge, idealistiske idrettsledere som trener, organiserer eller heier - de som får andre til å vokse, og bygger Idretts-Norge.

Derfor kan du nominere en ung idrettsleder som du mener burde få sjansen til å bære den olympiske ilden på vei til OL i London 2012.

Susann Goksør Bjerkrheim er årets ambassadør for fakkelstafetten, og hun gleder seg til å reise til England sammen med de fire utvalgte ildsjelene.

- Alt som har med OL å gjøre har jeg positive tanker om. Jeg har vært med fire ganger selv, og syns det er et fantastisk arrangement, sier hun til Dagbladet.

- Mange syns det er stas å følge med på OL, og at dette gir ildsjeler mulighet til å faktisk være med, det syns jeg er gøy. Stort sett er det bare de som satser knallhardt mot toppen som får delta, men det er jo mange ivrige trenere, heiagjenger, foreldre og venner som har stått bak de som når toppen, sier Goksør Bjerkrheim.

Miljøskapere
For fire år siden var det Frode Kyvåg som fikk med seg tre utvalgte, frivillige idrettsledere til Beijing, denne gangen er det fire nordmenn som skal plukkes ut.

Susann Goksør Bjerkrheim vet hva hun vil se etter, når hun skal være med å vurdere de innsendte bidragene sammen med resten av juryen.

- Selv har jeg vært utsatt for flere typer idrettsledere, og de første årene var kanskje ikke den faglige tyngden det aller viktigste. Vi hadde folk som var dyktige, men vel så viktig var det med å kunne skape god aktivitet, man trenger liksom ikke å være den råeste taktikeren, sier hun.

- Den evnen til å skape et godt miljø, det husker jeg at jeg satte veldig stor pris på da jeg vokste opp. At det var lov å være litt gærn, at man klarte å skape en god gruppe, selv om de som deltok var alt fra spillere som satset mot kretslaget, til de som bare syns det var gøy å være med. Det viktigste var den «Vi skal ha det gøy sammen, ta vare på hverandre og leke og ha det moro», sier Goksør Bjerkrheim.

Hun deltok i sitt første OL allerede i 1988, og selv om hun ikke spilte et eneste minutt da Norge tok sølv i håndballturneringen i Seoul, ble det et minne for livet for en 18-årig Goksør Bjerkrheim.

- Det å være med og se de jeg hadde sett på TV, i et fantastisk stort arrangement, og være en del av en stor norsk tropp vi kunne heie på og dele suksesser med, i tillegg til å møte verdens største idrettsutøvere - det var stas, sier hun.

- Nå får jeg være en del av det igjen, og det å løpe med OL-flammen ser jeg på som et ærefullt oppdrag, sier den norske håndballegenden.

Vinn smarttelefon
Konkurransen går altså ut på å gi en begrunnet nominasjon av en ung, idealistisk idrettsleder for barne- og ungdomsidrett, som skal få æren av å delta i den Olympiske fakkelstafetten i London 2012.

Nominasjonen kan du sende inn via boksen du finner på http://www.dagbladet.no/fakkelstafett, og i alle sakene om stafetten.

De fire deltagerne som gir de beste begrunnelsene, vinner samtidig en smarttelefon fra Samsung — Galaxy S II, verdi ca. kr 5300.

Her kan du lese alt om vilkår og regler for konkurransen