Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Et av Australias største idrettsmysterier er trolig løst

Ikonisk drakt funnet.

 IKON:  Cathy Freeman. Foto: NTB Scanpix
IKON: Cathy Freeman. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Et av Australias største idrettsmysterier er trolig løst. Den ikoniske drakten friidrettsstjernen Cathy Freeman brukte da hun tente OL-ilden i 2000 skal ha kommet til rette.

Den sølv- og hvitfargede drakten har vært savnet helt siden åpningsseremonien av sommerlekene for 14 år siden, etter at den forsvant sporløst fra Freemans garderobe. Siden har det vært spekulert i at drakten enten ble stjålet eller kastet av rengjøringspersonalet i OL-arenaen i Sydney.

Nå har den imidlertid etter all sannsynlighet dukket opp igjen. I forrige fikk nemlig Melbourne Cricket Club tilsendt et klesplagg mistenkelig likt det Freeman brukte. Avsenderen var anonym.

- Politiet i Melbourne har i sin besittelse et plagg som kan være Cathy Freemans drakt fra åpningsseremonien i Sydney i 2000, opplyser den australske OL-komiteen.

- Hva som skjedde med drakten har vært gjenstand for voldsom debatt de siste årene, som følge av at den er en viktig del av Australias olympiske historie, heter det videre i uttalelsen.

- Nå håper vi at klesplagget som har dukket opp er ekte, og at mysteriet endelig er løst.

Cathy Freeman var Australias store friidrettsstjerne for 14 år siden. Hun vant 400-meteren under sommerlekene på hjemmebane.

(NTB)