UTKJØRT OG GLAD: - Jeg liker ikke fellesstarter. Det er dette som er langrenn, sa en seiersstrålende Petter Northug etter sin andre strake seier i intervallstart. Begge har vært suverene. Foto: Pekka Sipola / EPA / NTB Scanpix
UTKJØRT OG GLAD: - Jeg liker ikke fellesstarter. Det er dette som er langrenn, sa en seiersstrålende Petter Northug etter sin andre strake seier i intervallstart. Begge har vært suverene. Foto: Pekka Sipola / EPA / NTB ScanpixVis mer

- Et av de aller, aller beste løpene Northug har gått

Gjorde som i VM - men nå i klassisk.

(Dagbladet): Det var morsomt å være norsk på langrennssesongens siste intervallstart i Lahti:

Først og fremst fordi Petter Northug gjorde som i VM.

Han dunket til fra start, og ledet med hele 11,7 sekunder på nærmeste konkurrent etter 3,4 kilometer. Neste gang var avstanden over 25 sekunder, og etter 13,4 kilometer besto luka av 35,4 sekunder.

Med andre ord: Ren utklassing fra Northug, som etter VM-gullet på 15 kilometer nå er blitt verdens beste intervallstartløper.

- Jeg liker ikke fellesstarter, og gå og vente på de siste 200 meterne. Dette er langrenn, hvor du gjør løpene alene, sa en glisende Northug i det offisielle seiersintervjuet, ifølge NRK.no.

Da hadde han fått spørsmål om han var abdisert som langrennssportens spurtkonge.

- Jeg hadde en god følelse på sprinten lørdag, men der gjorde jeg en taktisk feil. I dag var jeg sulten igjen, og ville virkelig kjempe for en god plassering. Jeg hadde en god følelse og veldig gode ski, uttalte Northug videre.

Best også i klassisk
Hans allsidighet bekreftes av at løpet i Val di Fiemme gikk i fristil, mens dagens maktdemonstrasjon kom i klassisk stil.

- Dette er noe av det aller, aller beste Petter Northug har gjort, fastslo NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Men det ble altså mer å glede seg over for Norge. For bak Northug så det lenge ut til at Martin Johnsrud Sundby skulle ta andreplassen, men Aleksej Poltoranin fra Kasakhstan avsluttet sterkest av alle - og endte 31,7 sekunder bak Northug. Og 3,4 sekunder foran Sundby.

Jakten på Cologna
Onsdag uttalte Petter Northug at han hadde gitt opp verdenscupen sammenlagt. Men siden ledermannen Dario Cologna ikke stilte til start i dag, tok Northug kraftig innpå i sammenlagtstillingen.

Petter Northug er nå 123 poeng bak sveitseren. I mellom der ligger også Aleksander Legkov. Ifølge rapportene skal ikke Cologna delta i det neste verdenscupløpet heller, som er sprinten i Drammen nå på onsdag.

Det betyr at Northug kan komme helt opp i ryggen på Cologna før femmila i Holmenkollen neste helg. Verdenscupen avsluttes med Stockholm-sprint og Minitour i Falun palmehelga.

INTERVALL-KONGEN: Petter Northug blåste liv i kampen om verdenscuptrofeet med dagens suverene seier i Lahti. Foto:   LEHTIKUVA / Markku Ulander / AFP / Lehtikuva / NTB Scanpix
INTERVALL-KONGEN: Petter Northug blåste liv i kampen om verdenscuptrofeet med dagens suverene seier i Lahti. Foto: LEHTIKUVA / Markku Ulander / AFP / Lehtikuva / NTB Scanpix Vis mer