Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Et av de mest ydmykende tapene i landslagets historie»

Skotske fans krever Burleys avgang etter Norge-tap.

RØDT KORT: De skottske spillerne diskuterer med dommeren etter at Gary Caldwell blir utvist under landskampen mellom Norge og Skottland på Ullevaal stadion onsdag kveld.  Dommeren fikk hard kritikk av de skotske spillerne etter kampen i går. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
RØDT KORT: De skottske spillerne diskuterer med dommeren etter at Gary Caldwell blir utvist under landskampen mellom Norge og Skottland på Ullevaal stadion onsdag kveld. Dommeren fikk hard kritikk av de skotske spillerne etter kampen i går. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet.no): Etter å ha blitt utspilt av Norge i går, våkner George Burley opp til negative overskrifter i skotske og engelske aviser i dag.

Daily Mail beskriver tapet som et av de mest ydmykende tapene i landslagets historie. Burley har bare gått av banen to ganger som Skottland-manager etter seier, begge de to kom mot Island.

En rekke skotske fans samlet seg utenfor dørene til det skotske fotballforbundet i går kveld for å kreve Burleys avgang.

- En grusom kveld
Flere av avisene, deriblant the Herald og the Scotsman, kritiserer Burleys laguttak. Manageren valgte å starte uten den tidligere Everton-spilleren James McFadden, og brukte også spillere som ikke har figurert i landslaget på en stund.

Som vi nå vet; det gikk ikke etter planen.

- Det var en grusom kveld. Alt som kunne gå galt gikk galt, sa en sterkt presset Burley etter kampen i går.

- Vi kom hit for å sikre andreplassen, men så slapp vi inn fire mål. Det er fortsatt i våre hender, vi har Makedonia og Nederland igjen og de må vi vinne, sa Burley.

Burnley, som allerede før Norge-kampen satt utrygt, må i de nærmeste dagene forvente tung kritikk. Skottland må slå Makedonia og Nederland for å holde VM-håpet i live.

Skylder på dommeren
John Carew var en konstant hodepine for skottenes forsvarsrekke i går, og Gary Caldwell måtte rusle av banen etter drøye halvtimen spilt etter en noe streng utvisning.

- Han vant ballen på sin første takling for kvelden og får gult for den. Så glemmer dommeren at han nettopp har gitt ham gult kort, og gir han hans andre før han innser at han må gi ham rødt. Det var helt utrolig, det står tross alt om et VM-sluttspill, sa Darren Fletcher etter kampen.

STERKT PRESSET: George Burley er under sterkt press etter å ha blitt ydmyket mot Norge i går kveld.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
STERKT PRESSET: George Burley er under sterkt press etter å ha blitt ydmyket mot Norge i går kveld. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Manchester United-spilleren mente at blant annet John Arne Riise og John Carew burde vært utvist om dommeren hadde fulgt en konsekvent linje.

- John Arne Riise hadde tre stygge taklinger før han fikk gult. Carew hadde tre albuer før han fikk gult for å ha kastet enda en i ansiktet på Caldwell.

Carew avblåste kritikken fra Fletcher som «tull», og kalte utvisningen «grei». Tankspissen mente også han burde hatt et straffespark.

Fletcher får derimot støtte av Brede Hangeland som mente dommeren var litt ivrig med kortstokken.

- Jeg kan forstå at de er sinte. Jeg synes dommeren var vel hissig på kortstokken, og følte det var hipp som happ hvem som skulle få en utvist. Heldigvis ble det de og ikke oss, sa Hangeland til Dagbladet i går kveld.

FRUSTRERT: Darren Fletcher mente at John Arne Riise og John Carew hadde flere taklinger som kvalifiserte til rødt kort i går kveld. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FRUSTRERT: Darren Fletcher mente at John Arne Riise og John Carew hadde flere taklinger som kvalifiserte til rødt kort i går kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
BURDE VÆRT UTVIST?: John Carew fikk gult kort i går kveld. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
BURDE VÆRT UTVIST?: John Carew fikk gult kort i går kveld. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media