- Et av de råeste løpene

Tiril Eckhoff er i kjempeform og gjorde alt riktig på fredagens verdenscupsprint i Oberhof. Dermed vant hun for tredje gang på de fire siste løpene.

VANT: Tiril Eckhoff på sprinten i Oberhof. Foto:AP Photo/Matthias Schrader
VANT: Tiril Eckhoff på sprinten i Oberhof. Foto:AP Photo/Matthias Schrader Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tiril Eckhoff er i kjempeform og gjorde alt riktig på fredagens verdenscupsprint i Oberhof. Dermed vant hun for tredje gang på de fire siste løpene.

- For å være ærlig er jeg veldig fornøyd. Å skyte uten bom har aldri skjedd i Oberhof form min del, sier Eckhoff til NRK.

Det nye året kunne ikke startet bedre for Eckhoff, som fortsatte storformen fra førjulsrennene i Hochfilzen.

- Det er et av de råeste løpene vi har sett, sier NRKs ekspert Ola Lunde på direkten.

Fredagens seier i Oberhof var Fossum-løperens 17. i verdenscupsammenheng og den fjerde denne sesongen. Sammen med Marte Olsbu Røiseland er hun også en solid kandidat til å gå helt til topps i sammenlagtcupen denne vinteren.

Best

30-åringen skjøt feilfritt på liggende skyting på sprinten og la seg inn på 2.-plassen et sekund bak tsjekkeren Markéta Davidová.

Da langrennssterke Eckhoff også skjøt fullt på stående skyting, ble det raskt klart at hun ble umulig å slå i det tyske rennet. Hun passerte mål til suveren ledelse, og selv den svenske storløperen Hanna Öberg måtte se seg slått med et halvminutt.

– Det var en kamp. Det var skikkelig løst føre. Men jeg er veldig fornøyd med skytingen. Jeg tok meg tid og traff alle blinkene, sa Eckhoff, som også var blant de aller raskeste i langrennstid.

Öberg tok 2.-plassen, mens østerrikeren Lisa Hauser overrasket med 3.-plass etter å ha bommet én gang på standplass.

Raske

Marte Olsbu Røiseland bommet én gang på hver skyting, men gikk sterkt i løypa og lå på 5.-plass idet 88 av 104 løpere var kommet i mål. Hun ble slått med 52,6 sekunder av lagvenninnen Eckhoff.

– Litt dårlig skyting i dag med to bom. Det er sånt som skjer av og til, men det er ikke godt nok til å hevde seg i sprint. Men det er gode sjanser allerede i morgen, sa Olsbu Røiseland til NRK.

Lørdag er det jaktstart for skiskytterne i Oberhof. Der får Norge med fire løpere på kvinnesiden.

Skuffet

Ida Lien gikk inn til foreløpig 26.-plass tross to bomskudd, men har 1.40,3 å ta inn på Eckhoff.

Karoline Knotten skjøt feilfritt, men gikk ikke fort nok og endte 1.54,5 bak vinneren.

En betydelig tyngre dag ble det for Ingrid Landmark Tandrevold (fem bomskudd) og Karoline Erdal (seks bom). De kom ikke inn blant de 60 som får gå jaktstarten.

– Det er lenge siden jeg har vært så skuffet som nå. For jeg føler at jeg gjorde alt feil. Jeg skulle gjerne ha gjort dette på nytt, sa Tandrevold.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer