- Et av mine aller beste hopp

Roar Ljøkelsøy (27) slo til med et praktfullt finalehopp.

Seieren var orkdalingens tredje i verdenscupen denne sesongen. Ljøkelsøy trives utmerket i den japanske storbakken. I 1997 tok han en andreplass der, og i fjor vant han sin første verdenscupseier noensinne.

- Dette føles kjempegodt. Sapporo er helt klart blitt en lykkebakke for meg. Jeg liker meg veldig godt her, sier Ljøkelsøy til NTB.

- Et av de bedre skihoppene jeg har gjort, så det er jeg veldig godt fornøyd med. Tre seirer så langt må være bra. Jeg må kunne si meg tilfreds med sesongen, sier 27-åringen.

Ljøkelsøy hoppet 132 meter i 1. omgang og lå på andreplass, over sju poeng bak finske Janne Ahonen, som strakte seg til 135,5 meter.

Men i finaleomgangen klinte nordmannen til med et nydelig hopp. Han landet på 133,5 meter og viste sin glede ved å strekke den ene armen i været. Alle dommerne belønnet praktsvevet med 19,5.

Så mørkt ut

- Det så egentlig litt mørkt ut med tanke på seier etter 1. omgang. Ahonen har hoppet lengst i nesten alle hoppene her. Men jeg måtte bare prøve å gjøre et godt skihopp og se hvordan det ble, sier Ljøkelsøy.

Ahonen måtte gi seg på 129 meter og klarte ikke å tukte nordmannen. Finnen endte på andreplass, 2,3 poeng bak Ljøkelsøy.

27-åringen innrømmer at kjøret de siste dagene har tatt på. Etter rennet i Hakuba fredag ventet togtur til Tokyo og deretter fly til Sapporo.

- Jeg er litt sliten og trøtt, men det er utrolig deilig å vinne. Etter at vi kom hit, ble det bare en time på hotellrommet og deretter tilbake i bakken. Så det har vært ganske stressete, men man må jo takle det også, sier Ljøkelsøy.

- Hvordan har det vært med søvn og matinntak?

- Det har vært litt opp og ned, med lite søvn ene dagen og mye søvn den andre. Mat får en alltid i seg, men det har vært litt masete.

Revansj for Tommy

Også Tommy Ingebrigtsen hadde grunn til å være fornøyd med resultatet. Trønderen mislyktes fullstendig i lotto-rennet i Hakuba fredag, men revansjerte seg og tok fjerdeplassen i lørdagens renn.

Ingebrigtsen lå på 7. plass etter 1. omgang, men avanserte takket være et fint hopp på 127 meter i finalen. Avstanden fram til østerrikske Martin Höllwarth på tredjeplass var imidlertid på hele 7,1 poeng.

Også Henning Stensrud og Sigurd Pettersen plasserte seg blant de ti beste i lørdagens renn, på henholdsvis 9. og 10. plass

- Laginnsatsen var kjempebra, konkluderer Roar Ljøkelsøy.

Pettersen misset

Stensrud hoppet seg opp fra 13. plass, mens Pettersen ikke klarte å følge opp sitt gode førstehopp på 130 meter. Han lå på 5. plass, men landet på 116 meter i finaleomgangen og raste fem plasser.

Bjørn Einar Romøren, som hadde vært fast gjest på pallen i tre av de fire siste rennene, fikk det ikke helt til å stemme i Sapporo. Han hoppet 120 meter og lå som 15. mann etter 1. omgang. Imidlertid økte han med to meter i finalen og klatret to plasser til 13. plass.

Anders Bardal, Morten Solem og Lars Bystøl kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

(NTB)

BESTE: Roar Ljøkelsøy kopierte fjorårets seier i Sapporo med ett av sine beste hopp noensinne.