SUVERENE DAMER: Marit Bjørgens seier toppet nok en gang en fenomenal norsk laginnsats. Vibeke Skofterud ble nummer to, men bare fire tideler foran Therese Johaug på tredje.Foto: SCANPIX/EPA/ARNO BALZARINI
SUVERENE DAMER: Marit Bjørgens seier toppet nok en gang en fenomenal norsk laginnsats. Vibeke Skofterud ble nummer to, men bare fire tideler foran Therese Johaug på tredje.Foto: SCANPIX/EPA/ARNO BALZARINIVis mer

- Et av mine aller beste løp

Marit Bjørgen var i storform. Så ble formen plutselig enda bedre.

DAVOS (Dagbladet): Hun har hatt noen gode dager i skiløypa. Kanskje var dagen i dag den aller beste for Marit Bjørgen.

Absolutt alt fungerte da hun vant den 15 kilometer lange intervallstarten i Davos med 41,8 sekunders margin til Vibeke Skofterud.

- Et av mine aller beste løp noen gang, sier Bjørgen til Dagbladet etter sin verdenscupseier nummer 49.

Mens de andre falt som fluer etter målpassering på det beintøffe løpet, hadde hun krefter igjen til å feire inne på oppløpet. Seiersmarginen kunne sannsynligvis vært enda større.

Formen ble bedre
Og at det skulle bli en god dag, kom ikke som noen overraskelse.

- Jeg var sliten etter de tre løpene i Kuusamo for to uker siden. Så merket jeg at det skjedde noe med kroppen da vi kom til Sveits i forrige uke. Jeg merket at jeg plutselig var på et enda høyere nivå, sier Bjørgen.

- Var det planlagt?

- Nei, jeg kan ikke si det. Noen ganger skjer det bare. I fjor kom den tilsvarende formstigningen allerede på Beitostølen. I år kom den litt senere. Og det passer kanskje bra med tanke på Tour de Ski.

Ble ikke stiv
Bjørgen hadde en klar plan før løpet — og gjennomførte til punkt og prikke.

- Jeg skulle ta det litt med ro i bunn av bakkene for ikke å pådra meg for mye syre. Det fungerte veldig bra, for jeg ble ikke stiv. Dermed kunne jeg gå hardt i de lettere partiene.

- Det så nesten ut som du kunne ha fortsatt en runde til?

- Ja, det kunne jeg nok. Men hvis løpet hadde vært en runde til, måtte jeg nok tatt det enda litt roligere i bakkene, sier langrennsdronninga.

Bjørgens seier toppet nok en gang en fenomenal norsk laginnsats. Vibeke Skofterud ble altså nummer to, men bare fire tideler foran Therese Johaug på tredje.

Overrasket over Kowalczyk
Marthe Kristoffersen gjorde også et av karrierens beste renn, og ble nummer fire. Dessuten ble Kristin Størmer Steira nummer seks — og førsteårssenioren Heidi Weng nummer ni.

Justyna Kowalczyk ble beste utlending på femteplass.

- Jeg hadde nok ventet at Kowalczyk skulle være litt nærmere nå, erkjenner Marit Bjørgen — som slo sin polske erkerival med nesten et minutt.

Etter sekundstriden mellom Skofterud og Johaug, jublet faktisk begge.

- Jeg unner virkelig Vibeke dette. I Kuusamo var det jeg som så vidt slo henne. I dag var det motsatt. Jeg er uansett veldig godt fornøyd med mitt løp, sier Johaug til Dagbladet.

I morgen er det sprint i Davos. Der er Bjørgen favoritt til å ta sin verdenscupseier nummer 50.