INGEN REPRISE: Vi kommer ikke til å få se de svenske jentene sammen på pallen i vinterens VM i Seefeld. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji
INGEN REPRISE: Vi kommer ikke til å få se de svenske jentene sammen på pallen i vinterens VM i Seefeld. Foto: REUTERS/Kim Hong-JiVis mer

Charlotte Kalla og Stina Nilsson skal ikke gå sammen i Seefeld

Et av svenskenes sikreste gullkort blir ikke å se i VM

Charlotte Kalla kommer ikke til å delta i sprintstafetten i VM. Dermed spoleres en av de store gullsjansene for svenskene.

Radarparet gikk inn til sølv i sprintstafetten i OL i Pyeongchang i februar, og svenskene så på de to som et av sine sterkeste gullkort i vinterens VM i Seefeld.

- Mye tøffere

Men nå ser samarbeidet mellom Stina Nilsson og Charlotte Kalla til å være over. I alle fall i denne omgang. Det melder svenske Expressen onsdag.

Det virker å være Charlotte Kalla, som har tre OL-gull og to VM-gull på merittlista, som har tatt den beslutningen. Grunnen til dette skal være 31-åringens frykt for overbelastning i det kommende VM-mesterskapet.

- Det er veldig tøft å konkurrere i alle distanser. Derfor vil jeg ikke delta i sprintstafetten i VM, sier Kalla til det svenske XC.

- Konkurranseprogrammet er mye tøffere i VM enn i OL, påpeker hun videre.

Dagen før sprintstafetten skal de to nemlig konkurrere i skiathlon, Kallas kanskje største sjanse til et individuelt gull.

Dramatikk sikret sølvet

Da de to sikret medaljen i OL tidligere i år, var det første gang de konkurrerte sammen i en sprintstafett i et mesterskap.

Gullduellen ble lenge kjempet mellom Maiken Caspersen Fallen og Stina Nilsson, men etter kluss mellom de to på vei inn på stadion, ble amerikanske Jessica Diggins for sterk for Stina Nilsson da det skulle gjøres opp om den edleste medaljen.

Caspersen Falla og Marit Bjørgen tok bronse.