Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et av tidenes mest vinglete frierier

Klanen om Gamsten.

VÅLERENGA ELLER ROSENBORG?   Morten Gamst Pedersen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VÅLERENGA ELLER ROSENBORG? Morten Gamst Pedersen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Noen liker moren. Andre liker datteren. Men du må være ærlig nok til å si hvem, lyder som en grei grunnregel.

Derfor falt det ikke i god jord da Morten Gamst Pedersen (32) svarte både Vålerenga og Rosenborg på spørsmål om hvilken klubb han kunne tenke seg å avslutte karrieren i.

- Et av tidenes mest vinglete frierier, heter det i den såkalte «Dagboka» på vpn.no - en uavhengig hjemmeside for Vålerenga-supporterne.

Til Dagbladet utdyper Klanens talsmann Christian Kjellsen:

- Han får ikke spille i utlandet, og prøver å gjøre seg lekker. Han burde hatt baller nok til å si at han vil til Vålerenga. Så får klubben vurdere om han er god nok.

Sliter Morten Gamst Pedersen, som forbereder seg til kveldens landskamp mot Skottland, skrev i sommer under på en toårskontrakt med tyrkiske Karabükspor. Men skader, manglende spilletid og språkbarrierer har gjort at han begynner å se framover.

- Det kan være naturlig for meg å avslutte karrieren i Vålerenga eller Rosenborg, svarte han på et spørsmål fra Romsdals Budstikke denne uka.

- Jeg har følelser for Vålerenga på grunn av pappa. Rosenborg har jo alle et forhold til, på grunn av deres mange imponerende år i Champions League.

Uttalelsen ble naturligvis fanget opp hos supporterne til begge klubbene. I «Dagboka» på vpn.no heter det:

- Takke meg til John «the man with the golden purse» Carew. Han lar oss i det minste få inntrykk av at vi er førstevalget, om ikke annet. Dagboka frykter i begge tilfeller at Vålerenga skal befeste sin posisjon som pensjonsordning for avdankede fotballspillere, hvor det eneste de har å tilføre norsk fotball er et enormt ego.

- Dyktig spiller Overfor Dagbladet følger talsmann Kjellsen opp:

- Gamst Pedersen har vært - og er - en dyktig fotballspiller. Men jeg er ikke den rette til å vurdere sammensetningen av spillerstallen.

Han fortsetter:

- Om vi skal være en klubb for gamle spillere som vil ta en æresrunde - eller satse på unge fotballspillere - det er opp til Kjetil Rekdal. Vår jobb er å legge rammer for dem som vil drikke øl og se fotball.

Kjellsen stempler sesongen 2013 som «møkk», og satser på bedring i 2014.

- Det hjelper å fylle tribunene med blendende spill. Etter sju magre år, håper vi nå på sju fete, sier han.

HØGMOS UTVALGTE:  Morten Gamst Pedersen er igjen en del av landslaget. Her er han sammen med fra venstre Anders Konradsen, Stefan Johansen, Tom Høgli, Tore Reginiussen og Ruben Yttergård Jenssen. Norge møter Skottland i kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HØGMOS UTVALGTE: Morten Gamst Pedersen er igjen en del av landslaget. Her er han sammen med fra venstre Anders Konradsen, Stefan Johansen, Tom Høgli, Tore Reginiussen og Ruben Yttergård Jenssen. Norge møter Skottland i kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer