Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et avskyelig brudd på lagmoralen. Det var en sjokkerende avgjørelse

Mirrallas får gjennomgå etter straffestunt.

 BOMMET HER:   Kevin Mirallas bommet på straffesparket mot WBA i går. I bakgrunnen ser den faste straffeskytteren Leighton Baines på.  Foto: NTB Scanpix
BOMMET HER: Kevin Mirallas bommet på straffesparket mot WBA i går. I bakgrunnen ser den faste straffeskytteren Leighton Baines på. Foto: NTB Scanpix Vis mer

• Everton - WBA 0-0

(Dagbladet): I gårsdagens Premier League-kamp stjal Kevin Mirallas et straffespark fra Evertons faste mann fra krittmerket - Leighton Baines.

Belgieren plukket tidlig opp ballen, før Baines entret straffeområdet. De to hadde en diskusjon som endte med at Baines klappet han på kinnet.

Og så gikk det som det måtte gå - Mirallas bommet.

 STJAL STRAFFESPARKET:  Kim Källström var Sveriges faste mann fra krittmerket under tidlig på 2000-tallet. Men i en VM-kvalifiseringskamp mot  San Marino tok en da 21 år gammel Zlatan ballen. Han ville skyte selv.   - Jeg ville ta den, og Kim ga meg lov. Hyggelig av ham, sa Zlatan etter kampen.
STJAL STRAFFESPARKET: Kim Källström var Sveriges faste mann fra krittmerket under tidlig på 2000-tallet. Men i en VM-kvalifiseringskamp mot San Marino tok en da 21 år gammel Zlatan ballen. Han ville skyte selv. - Jeg ville ta den, og Kim ga meg lov. Hyggelig av ham, sa Zlatan etter kampen. Vis mer

Neste gang burde kanskje Baines prøve seg på  Kjetil Rekdals udødelig kommentar:
«Det er bedre at i scorer, enn at du bommer»

Reagerer Straffestjelingen fikk ekspertene i Sky Sports-studioet til å reagere.

- Det hjelper ikke hvor bra du har spilt - du tar ikke straffesparket fra den vanlige straffeskytteren på laget.  Det var en sjokkerende avgjørelse, sier tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher til Sky Sports.

Kollega og United-legende Gary Neville fulgte opp:

- Hvis han har gjort det jeg tror han har gjort, at han overtok for den vanlige straffeskytteren,  er det et avskyelig brudd på lagmoralen.

 FORSØKTE SEG:  John Arne Riise prøvde å forhandle fram at han skulle ta straffen da Tarik Elyounoussi gjorde seg klar i en landskamp mot Kypros i 2012.  - Det var ikke noe krangling eller noe sånt, begge følte seg klare til å ta den, og begge hadde lyst. Det var helt fint at Tarik tok den, og godt å se den gå i mål, sa Riise til Dagbladet da. Foto: Bjørrn Langsem / Dagbladet.
FORSØKTE SEG: John Arne Riise prøvde å forhandle fram at han skulle ta straffen da Tarik Elyounoussi gjorde seg klar i en landskamp mot Kypros i 2012. - Det var ikke noe krangling eller noe sånt, begge følte seg klare til å ta den, og begge hadde lyst. Det var helt fint at Tarik tok den, og godt å se den gå i mål, sa Riise til Dagbladet da. Foto: Bjørrn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Neville fortsatte:

- Du går ikke mot lagordren. Jeg har tenkt på om det finnes noe verre å gjøre på banen enten det er å gjøre en tabbe eller bli utvist. Men å gå mot lagordren ved å ta noe fra en ekspert ... Det er vanskelig å forsvare.

Ble enige Everton-manager Roberto Martínez gjorde i går alt han kunne for å snakke ned gesten:

- Vår utpekte straffeskytter er Leighton Baines, men Kevin ville ta det, og Leighton var bare glad for det.

 TOK OVER ANSVARET:  Da Chelsea møtte Maribor i Champions League i fjor  - tok Didier en straffe fra Chelseas faste mann - Eden Hazard. Etter kampen fikk han refs fra Jose Mourinho.  Jeg var ikke spesielt fornøyd, nei. Det er mitt valgt og Hazard er nummer én. Men det ble scoring og jeg er glad for det.
TOK OVER ANSVARET: Da Chelsea møtte Maribor i Champions League i fjor - tok Didier en straffe fra Chelseas faste mann - Eden Hazard. Etter kampen fikk han refs fra Jose Mourinho. Jeg var ikke spesielt fornøyd, nei. Det er mitt valgt og Hazard er nummer én. Men det ble scoring og jeg er glad for det. Vis mer