TAUS VIKING-LEDELSE: Egil Østenstad vil fortsatt ikke kommentere årsakene til at Thomas Myhre er ferdig som Viking-keeper. Her er de sammen på en landslagssamling i 2005. Foto: Morten Holm / SCANPIX
TAUS VIKING-LEDELSE: Egil Østenstad vil fortsatt ikke kommentere årsakene til at Thomas Myhre er ferdig som Viking-keeper. Her er de sammen på en landslagssamling i 2005. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

- Et avsluttet kapittel for oss

Myhre-intervjuet endrer lite for Viking.

|||(Dagbladet) Thomas Myhre forteller i dag sin versjon av det som skjedde i Marbella natta før han kom for seint til en Viking-trening og et spillermøte under klubbens treningsleir.

Den tidligere landslagskeeperen er ferdig i Viking, men til nå har alle parter vært svært tause i saken. I et intervju med VG forteller Myhre at han ble dopet ned på et utested og deretter tappet for penger gjennom stjålne kredittkort.

- Det var gjort flere store uttak på kortet mitt i løpet av natta. Til sammen dreier det seg om mellom 150- og 160 000 kroner. Og tre dager etter hjemkomst, etter at jeg kontaktet politiet, fikk jeg tatt en hurtigprøve på narkotika. Den slo ut positivt. Jeg ble helt satt ut, sier Thomas Myhre.

Vil ikke kommentereViking-sportsdirektør Egil Østenstad har ikke ønsket å kommentere årsakene til at klubben og Thomas Myhre ble enige om å heve kontrakten, og det at Myhre nå forteller om natta i Marbella endrer lite.

- For oss er denne saken et avsluttet kapittel. Vi har gitt den informasjonen vi ble enig om å gi i denne saken, sier Østenstad til Dagbladet.

- Hvis Thomas Myhre er utsatt for en kriminell handling, burde han ikke da bare blitt støttet av klubben?

- Igjen, inntil videre vil jeg vise til det som er sagt tidligere.

- Betyr det at dere ikke tror på Myhres versjon?

- Jeg kan bare vise til det vi har uttalt og avtalen vi har inngått. Det er vårt standpunkt i saken, sier Østenstad.

Lokk på sakenAvtalen som er inngått i saken er at verken Viking eller Thomas Myhre skulle snakke om innholdet i sluttavtalen eller årsakene for hevingen av kontrakten - samt bare omtale hverandre i positive ordelag.

Dette er pressemeldingen Viking sendte ut for en uke siden:

«Etter flere års samarbeid har partene besluttet at det er formålstjenlig både for klubb og spiller at samarbeidet opphører fra dags dato og at man går hver sin vei.

Viking og Thomas takker hverandre for samarbeidet og ønsker hverandre lykke til fremover.

Verken Viking eller Myhre ønsker å uttale seg ytterligere om denne saken.»

PS! Viking har den siste tida testet Zdenek Zlamal og Boy Waterman, og vil snart ta en avgjørelse på keeperfronten. - Vi er godt fornøyd med begge to, og har også et par andre i kikkerten. Jeg regner med vi tar en avgjørelse i begynnelsen av neste uke, sier Egil Østenstad.