Sammenlikner klubbledelsen med et barns drømmekraft

- Et barn vil styre Manchester United bedre enn dette

Kommentator Noa Bachner var tidlig kritisk til ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær. Nå forsvarer han Solskjær på noen områder og legger mer eller mindre all skyld på Manchester United-direktør Ed Woodward.

MOTGANG: Medvind har blitt til motvind for Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix
MOTGANG: Medvind har blitt til motvind for Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB ScanpixVis mer

Expressens fotballkommentator Noa Bachner skapte store overskrifter da han slaktet Manchester Uniteds ansettelse av Solskjær før jul og omtalte det som «fotballverdenens største mysterium i 2018».

Ansettelsen ga stadig mer mening for majoriteten og ble etter hvert hyllet da Solskjær ledet Manchester United til en rekordlang seiersrekke i startfasen av managerkarrieren i gigantklubben - med borteseieren og snuoperasjonen mot PSG og avansementet i Champions League som det store klimakset.

Etter at Solskjær ble fast ansatt, har imidlertid motgangen kommet og eskalert de siste ukene - med sju tap på de ni siste kampene. Kontrastene til de åtte strake seirene nordmøringen innledet med, er enorme.

Til Dagbladet sier den svenske fotballkommentatoren at han tviler på at Solskjær er riktig mann til å lede klubben på rett spor, men er enda mer kritisk og nådeløs mot klubbdirektør Ed Woodward, mannen som ansatte Ole Gunnar Solskjær.

SLAKTES: Ed Woodward. Foto: Oli SCARFF / AFP
SLAKTES: Ed Woodward. Foto: Oli SCARFF / AFP Vis mer

Kommentatoren slakter regelrett Solskjærs sjef.

Ingen rød tråd

- Hva er problemet til Manchester United?

- Ed Woodward og menneskene som gir ham mandat til å styre klubben, sier Bachner til Dagbladet.

- Hva gjør han feil?

- Nesten alt. Woodward har, hvilket er det mest overgripende problemet, mislykkes kapitalt med å implementere en spillemessig identitet. Hans rekruttering av spillere og trenere følger ikke noe mønster og har ingen rød tråd.

- Han forlenger kontrakter med spillere som underpresterer år etter år. Konsekvensen er et miljø det er nesten umulig å utvikle seg i. Han har også satt opp en garderobe som synes å ha tatt makten over alt annet.

Tviler på Solskjær

- Hva gjør Solskjær feil?

NYTT TAP: Ole Gunnar Solskjær tapte onsdag duellen mot Pep Guardiola i lokalderbyet på Old Trafford. Foto: NTB Scanpix
NYTT TAP: Ole Gunnar Solskjær tapte onsdag duellen mot Pep Guardiola i lokalderbyet på Old Trafford. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er vanskelig å si. Ikke mye. Han behøver å gjøre en enormt riktig jobb i sommer, og da duger nok ikke romantiske referanser til den gylne tiden, uten å ta et gedigent tak både på treningsfronten og i overgangsmarkedet. Men det er ikke enkelt for ham. Det hadde det ikke vært for en trener med bedre kvalifikasjoner heller, sier Bachner til Dagbladet.

- Solskjær har havnet i en klubb som har mislyktes i mange, mange år og trenger omfattende reparasjonsarbeid. Jeg er tvilsom til om Solskjær er rett man til å lede denne forvandlingsprosessen og tror at klubben først behøver å rekruttere en sportssjef med en tydelig idé om hvordan klubben skal spille og utvikle seg. Deretter må de finne en trener som kan få denne ideen ut på banen.

- Et barn kan styre United bedre enn dette

I en kommentar i Expressen går Noa Bachner enda lengre i slakten av Solskjærs sjef, som han sammenlikner med et barn.

«Ett barn skulle ju styra United bättre än så här», er tittelen i hans siste kommentar i Expressen, før han understreker poenget sitt ytterligere:

SOLSKJÆR-MAGASINET: Manchester United risikerer å hjelpe Liverpool til ligagull med seier over naborival City. Hva tenker fansen om det? Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Til minimal overraskelse virker ikke Solskjær å være den trollmannen mange trodde han var etter ti minutter med framgang. Manchester United ledes fram med et barns dømmekraft. Eller unnskyld, jeg tar det tilbake, det er faktisk respektløst. Barn har som regel bedre dømmekraft enn Ed Woodward.

- Et barn kunne også klart å google fram Solskjærs navn som ny manager for denne enorme klubben, men et barn hadde hatt forstand til å avvente med beslutningen om å gi ham lengre kontrakt enn til sesongslutt. Et barn hadde heller ikke konkludert med hvorvidt Solskjær er en god eller trener allerede denne våren.

- Ikke Solskjærs feil

Bachner påpeker at Solskjær ikke er problemet til Manchester United, men mener samtidig at han heller ikke er løsningen.

- Bør Solskjær få fortsette som manager i Manchester United og få sjansen til å bygge opp sitt lag?

- Ja, det synes jeg. Nå har klubben bestemt seg for å satse på ham. Men om resultatene og prestasjonene ikke løfter seg, er det ikke bare Solskjær som må bort, det må fremfor alt også Woodward. Solskjær har jo ikke gitt seg selv jobben. Dette er ikke hans feil, sier Bachner til Dagbladet.

- Hvordan er reaksjonene fra norske lesere om det du skriver om Solskjær?

- Det er roligere nå enn i vinter, da mange var sinte. Jeg tror at mange har i ettertid forstått hva min analyse gikk ut på. Den hadde naturligvis ingenting med Norge og Sverige å gjøre.