Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Nord-Irland

Et besøk i Rosenborg løste Søderlunds pine

- De visste hva jeg trengte.

LEVERTE PÅ TOPP: Alexander Søderlund var god da Norge slo Nord-Irland 1-0 søndag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LEVERTE PÅ TOPP: Alexander Søderlund var god da Norge slo Nord-Irland 1-0 søndag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge – Nord-Irland 1-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Alexander Søderlund (30) spilte hele kampen på topp da Norge slo Nord-Irland 1-0 søndag kveld. Endelig fikk spissen skikkelig med spilletid.

I den franske serien har Søderlund bare spilt 48 minutter for Saint-Étienne denne sesongen. Han var på vei bort. Men så ombestemte klubben seg: De ville satse på nordmannen likevel.

Trolig kan det ha noe med en vellykket tur til Trondheim og Rosenborg å gjøre i sommer. Søderlund har vært ekstremt mye skadet. Det har spesielt gått utover hamstringen, som ligger på baksida av låret.

Takker Rosenborg

For å forsøke å løse problemet, dro han til gamleklubben Rosenborg for noen måneder siden. Etter spill for klubben fra 2013 til 2016 kjenner det medisinske teamet kroppen hans godt.

MÅLJUBEL: Stefan Johansen (i midten) blir omfavnet av lagkamerater etter at han slo innlegget som førte til selvmål. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
MÅLJUBEL: Stefan Johansen (i midten) blir omfavnet av lagkamerater etter at han slo innlegget som førte til selvmål. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

- Jeg har mye å takke Rosenborg. Jeg fikk et opplegg som jeg har fulgt hele veien. Det har hjulpet meg, forteller Søderlund.

- Så nå er du skadefri?

- Ja. Og det er fantastisk. Jeg var i Rosenborg i to år. Og de visste hva jeg trengte.

Selvmål

Norges seier kom som følge av et selvmål. Chris Brunt var den uheldige. Søderlund satte ballen i mål to ganger, men begge ganger ble det annullert for offside.

- Jeg synes vi styrte kampen fra start til mål. Vi skapte ikke mange sjanser, men vi slapp dem til veldig lite. Vi skulle gjerne skapt mer og vært heldigere med dommeravgjørelser, påpeker Søderlund.

I OVERSKRIFTENE: Nord-Irland tapte, men var klare for playoff allerede før kampen mot Norge, skriver den nordirske utgaven av The Mirror i dag.
I OVERSKRIFTENE: Nord-Irland tapte, men var klare for playoff allerede før kampen mot Norge, skriver den nordirske utgaven av The Mirror i dag. Vis mer

Han roser makker Alexander Sørloth på topp.

- Han jobbet knallhardt. Jeg er veldig imponert over utviklingen hans de siste månedene (spiller i Midtjylland). Han var stor i denne kampen. Det må være tøft å møte ham.

Større selvtillit

Norge kvalifiserte seg ikke til VM-sluttspillet i Russland. Men med to seire på rad øker selvtilliten.

- Det har vært en positiv uke, sier kaptein Stefan Johansen etter søndagens 1-0-seier.

- Først 8-0 over San Marino. Motstanderen var så som så, men vi scoret åtte mål. Kampen mot Nord-Irland var annerledes. Det er et bunnsolid lag defensivt, og de er vanskelig å bryte ned. Men vi vant 1-0.

Tyskland ble suveren gruppevinner og skal til VM-sluttspillet neste sommer. Nord-Irland går til playoff i neste måned.

VM-KVALIK
Tyskland10100043-430
Nord-Irland1061317-619
Tsjekkia1043317-1015
Norge1041517-1613
Aserbajdsjan1031610-1910
San Marino1000102-510

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!