Et bilde på forvandlingen

Manchester United har spilt 15 strake bortekamper i Premier League uten nederlag og topper ligaen for første gang på tre år. For ett år siden så det helt annerledes ut.

LANGT NEDE: Manchester United-mannskapet var ikke høye i hatten etter 0-2 for Burnley januar 2020. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB
LANGT NEDE: Manchester United-mannskapet var ikke høye i hatten etter 0-2 for Burnley januar 2020. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Burnley - Manchester United 0-1

Kontrasten til 22. januar 2020 kunne knapt vært større: Et tafatt Manchester United tapte 0-2 mot nettopp Burnley på Old Trafford. Nederlaget skapte sjokk og raseri.

På tidspunktet var de røde seks poeng bak fjerdeplassen og hadde tapt tre av de fire siste i ligaen. Det var et alvorlig skudd for baugen for Solskjærs prosjekt og et av bunnpunktene for ham som manager.

På tidspunktet hadde de røde tapt flere kamper (12) enn de hadde vunnet (11) etter at Solskjær fikk jobben permanent.

- Noen ganger går du gjennom slike perioder. Det er en test som jeg er sikker på at vi skal komme oss gjennom, uttalte Solskjær etter kampen for et snaut år siden.

Han fikk rett.

Det har bare blitt tre nederlag på 31 ligakamper for Manchester United siden det forsmedelige tapet. Og seieren over Burnley tirsdag, med ligaledelse som kirsebæret på toppen, står i sterk kontrast til det som skjedde for ett år siden.

NYE TIDER: Ole Gunnar Solskjær var naturlig nok fornøyd etter seieren. Foto: Martin Rickett/PA via AP/NTB
NYE TIDER: Ole Gunnar Solskjær var naturlig nok fornøyd etter seieren. Foto: Martin Rickett/PA via AP/NTB Vis mer

- Fantastisk

Manchester United troner øverst på Premier League-tabellen etter nyttår for første gang siden 2012/13-sesongen, da Sir Alex Fergusons var manager.

De røde er dermed i en perfekt posisjon før helgas storkamp mot Liverpool på Anfield.

- Det er en fantastisk posisjon å være i. Vi vet selvfølgelig at vi skal besøke mesterne som har hatt tre og en halv fantastiske sesonger, vi vet det vil bli en vanskelig kamp for oss, men vi er klare for det, sier Solskjær til Sky Sports.

Ingen lag har tatt flere poeng i Premier League siden slutten av januar 2020 enn Manchester United.

- Vi kunne ikke bedt om et bedre tidspunkt å spille mot dem, fordi vi gjør en god figur, vi er i god form og sultne, noe som er bra fordi disse guttene ønsker å bli bedre og bedre og det vil vise deres karakter og styrke, mener Solskjær.

Å se Manchester United på toppen av Premier League-tabellen er et etterlengtet syn for fansen - og spillerne.

- Vi ser fram til det. Selvfølgelig nyter vi at vi er her (på toppen av tabellen, journ.anm.) når som helst, om det er første runde eller siste runde, noe som er en stor, stor forskjell, sier Solskjær, som likevel kommer med en klar melding:

- Vi er nesten halvveis inn i sesongen, så det er et lite bilde på hvordan du ligger an, men ingen vil huske ligatabellen fra 12. januar.

- Spot on

Solskjær har fått en del kritikk fra flere hold i engelsk presse. Så fort mannskapet hans presterer dårlig, begynner kommentatorer over hele balløya å kvesse blyanten.

Chris Wheeler i Daily Mail skryter av nordmannen etter gårsdagens borteseier. Kommentatoren mener at han traff perfekt med laguttaket, da han gikk for et fysisk og robust lag i bataljen.

«Ole Gunnar Solskjær spilte hånden perfekt da Manchester United slo Burnley ... høyde, kraft og aggresjon gjorde jobben og laguttaket var 'spot on'», skriver han.

Liverpool - Manchester United spilles søndag 17.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer