Et bilde på selvtillit

Ørjan Berg avvæpnet nesten sheriffene alene og fyrte trønderne i ledelsen. Og Ørjan i gryende høstform kan bety trøbbel for Maccabi Haifa førstkommende onsdag.

Ørjan Berg var tilbake på sentralen etter å ha lånt bort «midtbanegeneralstatusen» til Fredrik Winsnes. Det angret ikke en lettet Ola By Rise på i går, med «E-cup-garantien» godt plantet i bukselomma.

-  Ørjan var fantastisk i dag og patruljerte rommet foran stopperne glimrende. Helt konge. Jeg gir ham 9+ for at han skal ha noe å strekke seg etter, sier Ola By Rise til Dagbladet.

Ørjan Berg var naturlig nok glad over egen innsats, men først og fremst lettet - han også.

-  Det var mye nerver i troppen, for dette er de største nervekampene vi har på høsten.

Rosenborg møter Maccabi Haifa på Lerkendal i neste uke, og Ørjan Berg tror sjansene for å slå Maccabi Haifa er bra

-  De er gode, vi er gode, så det blir sikkert tett og jevnt, spår han.

-  På offensiven

Resepten på forhånd var stram defensiv organisering og kjappe overganger. By Rise likte svarene hele laget ga foran neste kvalifiseringskamp mot israelerne onsdag.

-  Det som gledet mest var ikke enkeltspillere, men at hele laget var solid og viste stor lagmoral. Nå er vi over første hinderet - og vi er på offensiven, sier By Rise.

-  Men vi så ikke så mye til overgangene?

-  Jo, men vi fikk to viktige mål på dødball, og det preget resten av kampen. Vi kunne drept den i andre på overganger, sier By Rise.

-  Maskin

Før kampen mot Viking satte RBK-treneren ut spillere som Harald Martin Brattbakk og Christer Basma og lot nykommerne slippe til. I går satset han på Champions League-rutine og fikk svar på tiltale av blant andre Erik Hoftun, som spiller sin tiende Mesterliga-kvalifisering.

-  Erik var veldig god i dag, og gamle hester lukter sagmugg. Konkurransen i troppen er skjerpet, og det er veldig positivt. Når de rutinerte lukter E-cup tar de ut sitt aller beste, sier By Rise.

Glemt var frustrasjonen etter hjemmekampen som viste alt annet enn Champions League-takter. Og nå rettes blikket mot helga.

-  Først skal vi gire oss opp mot Lillestrøm-kampen. Vi har foreløpig ikke fått tid til å studere Maccabi Haifa, sier By Rise.

Men israelernes trener Roni Levi har fått tid til å studere Rosenborg - i Moldova i går.

-  Rosenborg jobber sammen som en maskin. De har også mange høye spillere som kan skape trøbbel for oss, og jeg tror det blir fifty-fifty om vi går videre eller ikke, sa Levi ifølge journalist Joval Lidor i den israelske avisa Yedioth.

HELT KONGE: Ørjan Berg fyrte Rosenborg i ledelsen på volley, og vips bredte selvtilliten seg over trønderne. Nå lukter det Champions League.
IKKE SÅ RENT LITE STOLT: Ola By Rise.